29 / 04 / 2024

Asansör bakımlarından kim sorumlu

Asansör bakımlarından kim sorumlu

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan yürürlükte, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.

Nexus Asansör Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nexus Asansör Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 450 bin TL sermaye bedeli ile Cihad Sert tarafından kuruldu.

Kuzeydağ İletişim İnşaat Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzeydağ İletişim İnşaat Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsa Poyraz tarafından kuruldu.

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Gürel Yapısal Çelik Asansör Sistemleri Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürel Yapısal Çelik Asansör Sistemleri Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Gürel tarafından kuruldu.

Atagünler İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Plastik Kimyevi Maddeler Asansör Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Atagünler İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Plastik Kimyevi Maddeler Asansör Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde 750 bin TL sermaye bedeli ile Lokman Yeşilyurt tarafından kuruldu.

Direnç Asansör Hırdavat İnşaat Ve Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Direnç Asansör Hırdavat İnşaat Ve Mobilya Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Kızılbay tarafından kuruldu.

Güderpen Yapı Malzemeleri Pvc Asansör Otomotiv Ve Nakliye Limited Şirketi kuruldu!

Güderpen Yapı Malzemeleri Pvc Asansör Otomotiv Ve Nakliye Limited Şirketi Pendik'te Hüseyin Güder tarafından kuruldu.

Cnr Grup Yapı İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cnr Grup Yapı İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Murat Kaya tarafından kuruldu.

Betrenk İnşaat Asansör Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Betrenk İnşaat Asansör Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de Recep Vurmaz  tarafından kuruldu.

Betrenk İnşaat Asansör Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Betrenk İnşaat Asansör Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Recep Vurmaz tarafından kuruldu.

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

Asansör bakımlarından kim sorumlu Haberi

Asansör bakımlarından kim sorumlu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgiye göre; yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. 


Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak şartları taşımaları gerekecek. Yapılan kontroller sonucunda, belediye ve il özel idareleri, güvenli olmayan asansörleri hizmet dışı bırakabilecek.


Veri tabanı uygulamasıyla, belediyelerin sorumluluğunda yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla yürütülecek yıllık periyodik kontrol faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler kayıt altına alınacak.


Geliştirilen takip uygulamasıyla, kontrolleri...