07 / 05 / 2024

asansör denetimi nasıl olur

asansör denetimi nasıl olur

Türkiye'de 431 bin asansör bulunduğunu, 2013 yılında 152 bin asansörün periyodik muayeneye tabi tutulduğunu anlatan Bakır, tüm asansörlerin kontrollerinin yapılması için gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Asansör sektörü BTSO’da buluştu!

Sektörün sorunları BTSO 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Federasyonu, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin ortaklaşa katıldığı ‘Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı’nda konuşuldu.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör denetimi nasıl olur Haberi

asansör denetimi nasıl olur

Türkiye'de 431 bin asansör bulunduğunu, 2013 yılında 152 bin asansörün periyodik muayeneye tabi tutulduğunu anlatan Bakır, tüm asansörlerin kontrollerinin yapılması için gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi. 


Türkiye'de her asansörün bir kimlik numarası olacağını, tek tuşla merkezden bütün asansörlerin ne durumda olduğunun kontrol edileceğini ifade eden Bakır, konuşmasına şöyle devam etti: 


''Türkiye'deki tüm asansörlerin artık kimlik numarası olacak, tüm asansörler Ankara 'dan elektronik olarak izlenip, takip edilebilecek. Bir diğer önemli konu ise ülkemizdeki 431 bin asansörün yarısı 2014 yılından önce piyasa da var olan asansörler. Yani C işareti taşımayan asansörler. Bunlara güvensiz asansör diyemeyiz. Çift kapısı olmayan asansörler kesinlikle güvensiz asansörlerdir. Bunlar kurulduğu yıl, mevzuata uygundu. Çünkü o yılki şartları sağlıyordu. Şimdi mevcut asansörlerin güvenlik seviyelerini iyileştiriyoruz. Piyasadaki 200 bin kadar C işareti...