03 / 05 / 2024

asansör denetimleri 2014

asansör denetimleri 2014

Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

Asansör Yönetmeliği Taslağı yayımlandı!

29 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde (2014/33/AB) Asansör Yönetmeliği taslağı yayımlandı...

Vektör Asansör 2014'te yüzde 20 büyüdü!

İnşaat sektöründeki daralmaya karşın Vektör Asansör 2014'ü yüzde 20 büyüme ile geride bıraktı. Şirket, bu yıl da mevcut iş hacmini korumayı hedefliyor..

Akademik Asansör iflas etti!

Antalya'da yer alan Akademik Asansör ve Yürüyen Merdiven San. ve Tic. A.Ş. iflas etti. İflas kararı kesinleştiğinden ikinci alacaklılar toplantısı 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 14:00'da yapılacak.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

Torunlar GYO asansör firmasıyla anlaşmayı bitirdi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Asansör firması, Torunlar'ı suçladı!

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı.

asansör denetimleri 2014 Haberi

asansör denetimleri 2014


Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.


Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) yapılan yazılı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde 1 Ocak 2012 tarihinde yapılan düzenleme ile binalarda kullanılan asansörlerin periyodik yıllık kontrollerinin, TS EN ISO IEC 17020 standardına göre akredite olmuş A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılması hükme bağlandığı hatırlatıldı. Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olarak atanan 29 kuruluş bulunduğu belirtilen açıklamada, söz konusu yönetmelik hükümleri uyarınca asansörlerin yılda en az bir defa bu muayene kuruluşları tarafından periyodik kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerektiği vurgulandı.


İnşaat şantiyelerinde yük ve...