30 / 04 / 2024

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.



Asansör, Yürüyen Merpen Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, CNR Expo Yeşilköy'de başladı. Üç günr sürecek Asansör Fuarı 28 Eylül Pazar gününe kadar gezilebilecek. 


Sine Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı'nın fuarın internet sitesindeki açıklaması şöyle;


"Artan konut ihtiyacına paralel olarak inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler ve Kentsel Dönüşüm süreci, asansör sanayisinin iç pazardaki hacminin arttığının göstergeleri arasında yer alıyor. Pazar hacmindeki büyüme, yerli malı kullanımının da teşvik edildiğini gösteriyor.Asansör endüstrisinde yaşanan değişim ve büyüme ise sektör taleplerine yanıt verebilen bir fuar projesini de gerekli kılıyor.


Küresel dünyanın asansör ihracatında ilk 12 ülke arasında yer alan Türk asansör sanayisini sektörün aktörleri ile bir araya getiriyoruz. İş ortağımız ASFED- Asansör Sanayicileri Federasyonu ve TASİAD – Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği ile ortak stratejilendirdiğimiz “Avrasya Asansör Fuarı” ile hedefimiz,  bu endüstrinin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine maksimum düzeyde katkı yapabilmek.


Bakım-enerji maliyetlerini azaltan ve güvenliği güçlendiren modernizasyon sistemlerinin kabinlerle birlikte vitrine çıkacağı fuarın, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika'dan gelecek sektör profesyonelleriyle birlikte ticarette yeni ufuklar açacağını düşünüyoruz.


Yeniden yapılanan Türk asansör sektörünü, Orta Doğu’daki yeniden yapılanma, Balkanlar ve Afrika ülkelerinde devam eden Türk yatırımları pozitif  yönde etkiliyor. Avrupa ülkelerindeki yaşlı asansörlerin  modernizasyonu da sektörün önünü açıyor. Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya ve AB ülkelerinde asansör montaj işleri yapan Türk firmalarının sayısında da artış söz konusu. Bu gelişmelere bakıldığında sektörün yeni fırsatlardan yararlanması gerektiği de kendini alenen hissettiriyor.


CNR EXPO'nun yenilenen modern salonlarında yapılacak “Avrasya Asansör Fuarı”nı ulusal ve uluslararası düzeyde 30 bin profesyonelin ziyaret etmesini amaçlıyoruz. Bu yönde uzman ekiplerimizce yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor."


Geri Dön