29 / 04 / 2024

Asansör periyodik bakımları

Asansör periyodik bakımları

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan yürürlükte, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi yarın!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi 10 Kasım'da!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip!

ASFED Başkanı Atik, "Türk asansör sektörü montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri genelinde yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde bir ciroya sahiptir." dedi.

Hare Asansör, Artvin'de 3 milyon liralık yatırım yapacak!

Hare Asansör, bu yıl makine teçhizat yatırımları kapsamında arsa dahil 3 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Asansör muayene personelinin belgelendirilmesine dair tebliğ!

Asansör Periyodik Kontrollerini Gerçekleştirecek Muayene Personelinin Belgelendirilmesine Dair Tebliğ (SGM: 2016/18) bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Nazilli'de asansör kazası!

Aydın Nazilli'de bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Hasan Basri Karadayı ve İbrahim Özleyen yaralandı.

Asansör periyodik bakımları Haberi

Asansör periyodik bakımları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgiye göre; yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. 


Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak şartları taşımaları gerekecek. Yapılan kontroller sonucunda, belediye ve il özel idareleri, güvenli olmayan asansörleri hizmet dışı bırakabilecek.


Veri tabanı uygulamasıyla, belediyelerin sorumluluğunda yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla yürütülecek yıllık periyodik kontrol faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler kayıt altına alınacak.


Geliştirilen takip uygulamasıyla, kontrolleri...