06 / 05 / 2024

asansör teknolojisinde son durum

asansör teknolojisinde son durum

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'deki asansör kazası davasına ilişkin bilirkişi raporunda, "olayda asli kusur bulunduğu ancak bu kusuru işleyen kişi veya kişilerin tespit edilemediği, 9 kişinin tali kusurlu, 16 kişinin de kusursuz sayılması gerektiği" belirtildi.

Kleemann'dan panoramik asansör modelleri!

Çoğumuz asansör yolculuklarının sıkıcı olduğunu düşünürüz. İneceğimiz kata gelmek için saniyeleri sayarız. İşte asansör dünyasının dünyaca ünlü ismi Kleemann, şimdi bu duruma son veriyor.

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

Şişli'deki asansör kazasının davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası sonrası inşaatın yapıldığı alana gelerek yasalara aykırı davrandığı iddiasıyla yargılanan DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu'nun beraatine hükmedildi.

Karabük'te yüksek tepelerdeki mahalleler için asansör inşa ediliyor!

Karabük Belediyesi, yüksek tepelere kurulu mahalleye vatandaşların rahat ulaşması için 2 asansör daha inşa ediyor. Belediye tarafından yapımına başlanan 12’şer kişilik ve etrafı camdan 2 asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.

Kleemann'dan yeni MaisonLift asansör tasarımları!

Çoğumuz asansör yolculuklarının sıkıcı olduğunu düşünürüz. İneceğimiz kata gelmek için saniyeleri sayarız. İşte asansör dünyasının dünyaca ünlü ismi Kleemann, şimdi bu duruma son veriyor.

Torun Center asansör davasında son durum!

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında tutuklu sanık kalmadı.

Her 10 asansörün 6'sında ölüm riski var!

Son dönemde yaşanan kazalarla gündeme gelen asansörlerle ilgili hazırlanan rapor riskin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Üç yıldan bu yana Türkiye'deki 400 bin asansörün 152 bini denetlendi..

Asansör teknolojisinde yeni bir döneme giriliyor!

161 yıllık asansör teknolojisinde yeni bir döneme giriliyor. Halen üzerinde çalışılan projelerin hayata geçmesiyle asansörler manyetik raylar üzerinde hareket ederken sadece yukarı aşağı değil sağa ve sola da gidebilir hale gelecek

Kadim Canbolat: Asansör mühendislerinin yetişmesi şart!

Son günlerde yaşanan asansör faciaları ile ilgili Yenigün TV’de konuşan işadamı ve siyasetçi Kadim Canbolat, “Asansörü kim yaptıysa bakımlarını da o firmanın yapması gerekir. Asansör mühendislerinin yetişmesi şart” dedi

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör teknolojisinde son durum Haberi

asansör teknolojisinde son durum

İstanbul gibi yoğun nüfuslu şehirlerde sürdürülebilir şehir çözümü olarak yüksek binalar öne çıkıyor.


Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor. 


Asansör ve yürüyen merpen sektöründe dünyanın lider firmalarından biri olan Kone, yeni UltraRope asansör kaldırma teknolojisi ile yüksek binalarda 1 km yüksekliğe çıkabilen asansörler geliştiriyor. bugün dünyanın en yüksek binası konumunda bulunan Kingdom Tower’da da kullanılan UltraRope teknolojisi, mevcut limitlerin iki katına çıkarak binalarda 1 kilometrelik yolculuk yüksekliğine ulaşıyor.   

Kone Türkiye Genel Müdürü Haldun Ulusoy, “UltraRope asansör kaldırma teknolojimiz, yüksek binalar için asansör sanayisinde devrim gerçekleştiren bir yenilik. Bu teknoloji, günümüz asansör kaldırma teknolojilerinin oldukça ilerisinde”...