18 / 05 / 2024

Asansörün son muayenesi

Asansörün son muayenesi

Asansörün yapılmasının zorunlu tutulduğu binalarda asansörün nasıl yapılacağına ilişkin hükümlere Asansör Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. İşte yönetmelikte yer alan asansörün son muayenesi ile ilgili hükümler...

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Simfer 4502 45 lt Beyaz Midi Fırın indirimli fiyatıyla Carrefoursa'da satışta! Yetişen alıyor! 6 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 4502 45 lt Beyaz Midi Fırın, son teknolojik donanımı, farklı pişirme fonksiyonları ve geniş iç hacmiyle birden fazla yemeği eşit ısıda pişirmenizi sağlar. 

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Altın, Nizamettin Altın ve Rasim Altı ortaklığında kuruldu.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Bilici tarafından kuruldu.

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

Gayrimenkul sektörünün son 20 yılı!

GABORAS, sektörün son 20 yılını değerlendirdi. 2000-2020 yılları arasında Türkiye’de gayrimenkul sektöründe 34 milyon alım – satım işlemi yapıldı.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Sural Asansör İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sural Asansör İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Sural tarafından kuruldu.

Çin'de inşaat alanında asansör düştü: 11 ölü!

Çin Hebei eyaletinde bir inşaat alanında asansörün düşmesi nedeni ile 11 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralandı...

Ankara Şehir Hastanesinde asansör düştü iddiası!

Sağlık Bakanlığından, Ankara Şehir Hastanesinde asansörün düştüğü ve dört kişinin yaralandığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Asansörün son muayenesi Haberi

Asansörün son muayenesi

Asansörün son muayenesi!

Asansörün son muayenesi ile ilgili esaslar, Asansör Yönetmeliği kapsamında ek 4'te yer alıyor:


1. Son muayene, asansörü monte edenin bu Ekin 2 numaralı paragrafında yer alan yükümlülüklerini yerine getirmesi ve yönetmeliğin gereklerini karşılaması işlemidir. Monte eden, her asansör kabinine CE uygunluk işaretini iliştirmeli ve AT uygunluk beyanı düzenlemelidir.


2. Monte eden, piyasaya arz edilen asansörün AT tip inceleme belgesinde tarifi yapılan model asansöre uymasını ve uygulanması gereken tüm sağlık ve güvenlik gereklerini sağlayacak tüm tedbirleri alacaktır.


3. Monte eden, AT uygunluk beyanının bir kopyası ile bu Ekin 6 numaralı paragrafında da atıfta bulunulan son muayene belgesini asansörün piyasaya arz edildiği tarihten itibaren 10 yıl süreyle muhafaza edecektir.


4. Piyasaya arz edilmek üzere olan asansörün son muayenesi monte edenin seçtiği onaylanmış kuruluş...