23 / 07 / 2024

aselsan makedonya otoyol geçiş sistemi

aselsan makedonya otoyol geçiş sistemi

Aselsan, Makedonya'nın Sırbistan sınırından Yunanistan sınırına kadar uzanan ve Koridor-10 olarak adlandırılan yaklaşık 200 kilometrelik ücretli otoyolunun üzerinde ücret toplama sahası ve sistem kontrol merkezi inşa edilecek...

Çin, Türkiye'deki YHT ve otoyol projeleriyle ilgileniyor!

'Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı' sonrası açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekci, Çin'in, Edirne-Kars ve Antalya-İzmir YHT ile Türkiye'deki otoyol projeleriyle ilgilendiğini söyledi.

3. köprü otoyol inşaatında hırsızlık!

3. köprü otoyol inşaatının Çekmeköy'de bulunan şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı.

Halkbank Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni şube açtı!

Halkbank, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni bir şube açtı. Açılan yeni şubeyle birlikte bölgedeki şube sayısı 34'e yükseldi

İstanbul-İzmir otoyol projesi ne zaman bitecek?

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate düşürecek 433 kilometrelik otoyol projesinin yüzde 48'i tamamlandı. Peki İstanbul-İzmir otoyol projesi ne zaman bitecek?

Sapanca Otoyol çıkışına estetik düzenleme!

Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen peyzaj düzenlemeleri kapsamında, Otoyol Sapanca çıkış kavşağı özenli bir çalışmayla estetik bir görünüme kavuşturuldu. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Reza Zarrab Makedonya'da otel açacak!

Reza Zarrab Makedonya'da otel açmak için şirket kurdu. Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım, açıklamada, Makedonya’da şirket kurulduğu bilgisini doğruladı. Yıldırım, anılan şirketin otel yatırımı için kurulduğunu kaydetti.

Edirne'deki Makedonya Kulesi restore edilecek!

Roma İmparatorluğu döneminde kentin korunması için yapılan kalenin dört büyük surundan biri olan Makedonya Kulesi restore edilecek.

Acıbadem, Makedonya'da yeni hastaneler açacak!

Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam Saikaya, Acıbadem Ankara olarak Ankara'da büyük potansiyeli olan sağlık turizmine vizyon kazandırmayı hedeflerken, grup Makedonya/Üsküp'teki yurtdışı hastanelerinin artacağını bildirdi.

EGO ile Aselsan arasında dev işbirliği!

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan protokol çerçevesinde Milli Metro yapımının en önemli ayağı olan "Milli Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri Projesi"nde işbirliği yapılacak.

EGO ve Aselsan arasında milli metro sistemleri için imzalar atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında "Milli Metro" ve güvenlik sistemlerinin yapımı için imzalar atıldı.

TİKA Makedonya'da 3 Osmanlı camisini restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.

Astaldi'den Gebze-İzmir otoyol projesine 5 milyar dolar!

ASTALDİ Gebze-İzmir otoyol projesi için 5 milyar dolar tutarında finansman sağladı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı'nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!

2000 yılında Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi Aselsan tarafından baştan sona yenilenecekmiş. Her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilecek olan Sarayın güvenlik sistemi 1.3 trilyon liraya yenilenecekmiş.

aselsan makedonya otoyol geçiş sistemi Haberi

aselsan makedonya otoyol geçiş sistemi

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, sözleşme kapsamında, 15,9 milyon avro tutarındaki sözleşmeyle Makedonya'nın Sırbistan sınırından Yunanistan sınırına kadar uzanan ve Koridor-10 olarak adlandırılan yaklaşık 200 kilometrelik ücretli otoyolunun üzerinde ücret toplama sahası ve sistem kontrol merkezi inşa edilecek.


Avrupa Kalkınma Bankası fonlarıyla finanse edilen projede ihale, uluslararası ihale formatıyla yapıldı. İki aşamalı ihalenin ilk aşamasında firmaların yeterlilikleri değerlendirildi. İlk aşamayı ASELSAN ile Avrupa'dan toplam 5 uluslararası firma geçti. Fiyat tekliflerinin yarıştığı ikinci aşamada ise kazanan ASELSAN oldu.


Sistemde, otomatik geçiş gişeleri ve kartlı geçiş gişeleri bulunacak. Sisteme abone olmak isteyen kullanıcılar ve abonelerin hesap işlemleri için gişe sahaları satış servisi veren kiosklarla donatılacak. Aboneler hesaplarına internet ödeme yöntemleri veya akıllı telefonlarıyla da ulaşabilecek.

ASELSAN'ın kartlı geçiş ve otomatik geçiş sistemleri, Türkiye'de Karayolları Genel...