04 / 05 / 2024

Aselsan milli metro yapımı

Aselsan milli metro yapımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında "Milli Metro" ve güvenlik sistemlerinin yapımı için imzalar atıldı.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Gebze'ye metro geliyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'teki şehitliği ziyaret etti. Işık, ziyaret sırasında Gebze'ye metro müjdesi verdi. Bakan, ''2018'in sonuna kadar metronun temelini atacağız'' diye konuştu.

ASELSAN'ın demiryolu teknolojileri Berlin'de sergilendi!

ASELSAN'ın demiryolu teknolojileri Berlin'de sergilendi. Şirketin geliştirdiği milli demiryolu teknolojileri InnoTrans Berlin 2016 Fuarı'nda görücüye çıktı.

EGO ile Aselsan arasında dev işbirliği!

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan protokol çerçevesinde Milli Metro yapımının en önemli ayağı olan "Milli Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri Projesi"nde işbirliği yapılacak.

EGO ve Aselsan arasında milli metro sistemleri için imzalar atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında "Milli Metro" ve güvenlik sistemlerinin yapımı için imzalar atıldı.

ASELSAN ve HAVELSAN gaz ve boru hatları güvenliği için anlaştı!

ASELSAN ve HAVELSAN arasında gaz ve boru hatlarının güvenliğine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. ASELSAN, Milli Gemi Projesi'ndeki başarılı çalışmalarından sonra güvenlik projelerine yönelik olarak da işbirliği yapma kararı aldıklarını belirtti.

Kirazlı Metro İstasyonu’na yeni otobüs hattı!

Bağcılar Teknik Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Nurullah Araz ile yardımcıları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de izniyle başlattıkları çalışma sonucu Kirazlı Metro İstasyonu’na bir otobüs hattı getirilmesini sağladılar.

ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Tesisin temeli, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı törenle atıldı. "ASELSAN'ın sahip olduğu yüksek teknolojinin özel sektör ortaklıkları yoluyla sanayileştirilmesine yönelik geliştirdiği modelleri, Türkiye'de ilk defa Sivas'ta uyguluyoruz"

Metro, Sabiha Gökçen'e kadar uzanacak!

Metro, marmaray ile entegre olacak, Sabiha Gökçen'e ekstra yolcu trafiği doğacak

Milli Emlak Amasya'da 16 bin 625 m² turizm alanını kiraya verecek

Amasya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, 16 bin 625 metrekarelik turizm alanını 49 yıllığına kiraya verilecek

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, anaokulu yaptıracak

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çobanlar Anaokulu  inşaatını yaptıracak

Metro Toptancı Market, Mısır'da ilk mağazısını açtı

Metro'nun açıklamasına göre, Mısır, Metro Toptancı Market'in tüm dünyada toplam 670 mağaza ile hizmet verdiği 31. ülke olurken, Metro Group var olduğu ülke sayısını 34'e yükseltti

Aselsan milli metro yapımı Haberi

Aselsan milli metro yapımı

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Çalışmalarla, metrolarda kullanılacak malzemelerin yerli hale getirilmesi sağlanırken, gerekli satın almalar da daha ucuza yapılmış olacak” dedi. 



EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan protokol çerçevesinde Milli Metro yapımının en önemli ayağı olan “Milli Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri Projesi"nde işbirliği yapılacak.



EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ile ASELSAN A.Ş. Genel Müdürü Faik Eken tarafından EGO Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende imzalanan İşbirliği protokolüyle iki kurum, 2 yıl süreyle, ‘Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri’ konusunda birlikte çalışacak. 



İmza töreninde konuşan Necmettin Tahiroğlu, EGO olarak, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan ASELSAN ile "Milli Metro" araçlarının yapımı, güvenliği ve sinyalizasyonları konusunda işbirliği yapmanın, ülke ekonomisine sağlayacağı büyük katkının yanı sıra EGO için de çok faydalı olacağına dikkat çekerek, “Hafif raylı ve...