04 / 05 / 2024

ASELSAN yerli baz istasyonu

ASELSAN yerli baz istasyonu

ASELSAN liderliğinde geliştirilen 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.4G/LTE baz istasyonu teknolojisinin ülke ekonomisine 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor.

İnşaatta yerli üretim seferberliği!

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

Yerli baz istasyonu için geri sayım başladı!

Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonu ULAK, Nisan ayında ilk bağlatısını gerçekleştirecek. Tasarımı tamamen yerli olan baz istasyonu ULAK için toplam 750 sözleşme imzalandı...

Yerli baz istasyonu geliyor!

ASELSAN öncülüğünde yürütülen ULAK projesinde sona gelindi. Test çalışmaları devam eden Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonunun kullanılmaya başlanacağı tarih belli oldu.

Yerli otel zincirleri alt markalarla büyüyor!

Divan’dan Dedeman’a, Titanic Otelleri’nden Rixos’a kadar birçok yerli zincir yabancı devlerle kıyasıya rekabet içinde. Bazı şirketler düşük yıldız, bazdan da lüks yeni markalar yaratarak, hizmet yelpazesini çeşitlendirme yoluna gidiyor.

Aselsan TÜBİTAK ile anlaştı!

Aselsan ile TÜBİTAK arasında, " TÜRKSAT-6A Yerli Haberleşme Uydusu Geliştirilmesi ve Üretimi Projes i" ile ilgili 139 milyon 180 bin 936 lira tutarında bir sözleşme imzalandı.

ASELSAN yerli baz istasyonu üretti!

ASELSAN liderliğinde geliştirilen 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.4G/LTE baz istasyonu teknolojisinin ülke ekonomisine 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor.

Cepte internet keyfi ASELSAN ile hızlanacak!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ASELSAN arasında imzalanan Dördüncü Nesil Haberleşme Sistemi Geliştirme Projesi kapsamında ASELSAN liderliğinde geliştirilen 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.

Bozcaada'da yapılaşmaya açılan yerlerden bazıları kamuya ait çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı yeni Bozcaada planında, yapılaşmaya açılan kıyılar üzerinde bulunan arazilerden bazıları kamuya ait çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, arazileri otel yapımı için kullanacak...

Trabzon Köprübaşı HES projesinin ekipmanları yerli şirketlerden sağlanıyor!

ODAŞ Elektrik tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre ODAŞ Elektrik'in yapımına devame ttiği Trabzon Köprübaşı HES projesinin ekipmanları yerli şirketlerden sağlanıyor...

Süreyya Yücel Özden: Enerjide çözüm yenilenebilir ve yerli kaynaklarda!

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden,Türkiye 'nin enerji sorununa esas çözümün nükleerden ziyade yenilenebilir ve yerli kaynaklarda olduğunu dile getirdi...

Baz istasyonu ölçümleri anlık verilecek!

Baz istasyonu ölçümleri artık anlık verilecek. BTK Kurul 2. Başkanı Turgut Ayhan Beydoğan, baz istasyonlarının ölçüm değerlerinin canlı olarak BTK' nın internet sitesinde yayınlanacağını bildirdi....

Faruk Çelik: Kıdem tazminatı uygulamalarında bazı sıkıntılar var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki eleştirilerle ilgili, "' Kıdem tazminatı kalksın' diyen yok. Uygulamada bazı sıkıntılar var " dedi...

Beyoğlu'ndaki bazı oteller ruhsatsız diye kapatılmış!

Beyoğlu' ndaki bazı oteller kapatıldı. İşletmelerin ruhsatı olmadığı için kapatıldığı öğrenilirken, mahalleli otellerin kapatılma nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın açıklamasıyla alakalı olmadığını söyledi.

ASELSAN yerli baz istasyonu Haberi

ASELSAN yerli baz istasyonu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Aselsan arasında imzalanan Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi kapsamında ASELSAN liderliğinde, NETAŞ ve ARGELA firmaları tarafından geliştirilen 4G/LTE baz istasyonunun ilk prototipi üretildi.



4G/LTE baz istasyonu teknolojisinin ülke ekonomisine 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması...