30 / 04 / 2024

asfalt betonu

asfalt betonu

İnşaat yapıtaşı olan beton ne demektir, beton nasıl hazırlanır ve beton çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Kütahya Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Fen İşleri Müdürlüğü'nün Toki,Akkent Mahallesindeki asfalt çalışmalarını denetledi. Saraçoğlu vatandaşların daha rahat seyehat edebileceği bir Kütahya için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

Balıkesir Karesi'de asfalt onarım çalışmaları başladı!

Asfalt çalışmalarına Yeni Sanayi Sitesi'nde açan Karesi Belediyesi ekipleri, TOKİ Yeni Mahalle ve Paşaalanı Mahallesi'nde de çalışmalara başladı. Belediye ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de hizmet atağı başlattı.

Konyaaltı’nda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor!

Bu yıl 15 kilometre sıcak asfalt yapmayı hedeflediklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sıcak asfalt çalışmalarına Hurma Mahallesi’nde devam ettiklerini bildirdi. İşte ayrıntılar...

Ucuz ve çevreci asfalt Türkiye yollarında!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kimya Enstitüsü ile Karayolları Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığınca üretilen "ılık karışım asfaltın" ilk denemesi, Ankara Çevre Otoyolunda gerçekleştirildi.

Ankara Çevre Otoyolu'nda ılık karışım asfalt denendi!

TÜBİTAK ile Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen "ılık karışım asfaltın" ilk denemesi, Ankara Çevre Otoyolunda yapıldı.

Ucuz ve çevreci asfaltın ilk denemesi yapıldı!

TÜBİTAK ile Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen "ılık karışım asfaltın" ilk denemesi, Ankara Çevre Otoyolunda yapıldı.

Sebat Asfalt Altyapı ve Peyzaj İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sebat Asfalt Altyapı ve Peyzaj İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hacer Uğur tarafından 40 bin TL sermaye ile 11 Haziran'da Tuzla, Evliya Çelebi Mahallesi'nde kuruldu.

Bursa Karacabey'de asfalt çalışmaları başladı!

Bursa'nın tüm bölgeleriyle birlikte yaşanabilir, çağdaş bir hal alması için çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Karacabey'deki ana arterlerde düzenleme ve asfalt çalışmalarını başlattı.

Asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım payı, belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için tahsil ediliyor. Peki, söz konusu asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için yol harcamalarına katılma payı adı altında asfalt katılım bedeli istiyor. Peki, asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek!

Ankara 4. Vergi Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Asfalt katılım bedeli’ olarak daire sahiplerinden aldığı vergiye ‘dur’ dedi. Mahkemenin emsal kararında, "hakkaniyet ölçütlerine aykırılık" gerekçesi yer aldı.

Balıkesir Karasi'de asfalt çalışmaları başladı!

Karesi Belediyesi, asfalt sezonunu Yeni Sanayi Sitesi’nde açtı. Asfalt sezonunda 100 bin ton asfalt atılacağını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sökülen asfaltında geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çekti.

asfalt betonu Haberi

asfalt betonu

Beton ne demektir?

Yapı inşaatlarında kullanılan ve olmazsa olmaz niteliğine sahip beton; çimento, çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana geliyor. Özelliklerini çimentonun hidratasyonundan alan beton ilk başta plastik bir hal alıp daha sonra katılaşıp sertleşerek kitle görünümünü kazanıyor.


Betonun tanımlanması ve sınıflandırılması genel olarak basınç dayanımına göre yapılıyor. Basınç dayanımı sınıfı C 50'nin üzerinde olan betonlar, yüksek dayanımlı beton olarak tanımlanıyor.


Beton çeşitlerinden bazıları..

*Ağır beton: Çok agrega kullanılarak yapılan beton olarak karşımıza çıkıyor. Ağır betonun birim hacim kütlesi 2600 kg/m3'ten fazladır.


*Artgermeli beton: Betonun çekmeye karşı zayıf olmasının üstesinden gelmek için kullanılan yöntemdir. Yüklemeden önce betona uygulanan sabit bir basınç kuvveti sayesinde, betonda yükleme sonrası oluşacak çekme gerilmelerinin sınırlandırılması esasına dayanıyor.


*Asfalt betonu: Mineral agrera ile...