17 / 05 / 2024

Askeri İşyerlerinin Denetimi ve Teftişi

Askeri İşyerlerinin Denetimi ve Teftişi

16 Ağustos 2013 Cuma günü 28737 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Askeri İşyerleri ile Yurt Güvenliği İçin Gerekli Maddeler Üretilen İşyerlerinin Denetimi, Teftişi ve Bu İşyerlerinde İşin Durdurulması Hakkında Yönetmelik hükümleri haberimizde...

Gebze'de askeri kışla arazisi TOKİ'ye devredildi!

Gebze'deki 640 dönümlük askeri kışla arazisinin tamamının TOKİ'ye devredildiği ortaya çıktı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bölgede 350 dönümlük kışla park yapılacağını açıklamıştı.

Tuzla Aydınlı askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, Askeri Alanı ( Jandarma ) ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Zeytinburnu'nda askeri alan imara mı açılacak?

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki çoğunluğu yeşil alan olan 107 bin metrekarelik askeri alanın yaklaşık yüzde 30'u imara açılacak. AKP'li Zeytinburnu Belediyesi, TOKİ adına kayıtlı alanı alacak.

Kuleli Askeri Lisesi önü sahil yolu genişletilecek mi?

Emirgan sahilinin ardından şimdi de Kuleli Askeri Lisesi önüne kazıklı yol için ihaleye çıkıyor. Dolgu projeleriyle İstanbul Boğazı daralıyor.

Erciş'te iş yerlerinin yıkımına başlandı!

Van'ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yaptırılan yeni caminin etrafındaki iş yerlerinin yıkımına başlandı. İnşaat alanında kalan 60 yıllık 17 iş yeri iş makineleriyle yıkılıyor.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Yapı denetimi hizmet sözleşmesi örneği!

Yapı sahipleri, yapının uygulama projeleri bitirildikten sonra bir yapı denetim kuruluşu ile ilgili yönetmeliğe uygun bir hizmet sözleşmesi yaparak ilgili idareye sunuyor. İşte yapı denetimi hizmet sözleşmesi örneği..

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

Delta Yapı Denetimi Limited Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Delta Yapı Denetimi Limited Şirketi Bağcılar Şubesi, İlker Yasin Salih Şube Müdürlüğü 'nde 500 bin TL sermaye ile 31 Temmuz'da Bağcılar, Göztepe Mahallesi 'nde açıldı.

İşte İsviçre'nin askeri binaları!

İsviçre'nin saatlerinin iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Peki askeri sığınaklarının da en az saatleri kadar iddialı olduğunu biliyor muydunuz? İşte İsviçre'nin askeri binaları...

İzmit Belediyesi'ne devredilen askeri lojman arazilerinde son durum!

Yaklaşık iki yıl önce yıkılan Askeri lojmanların arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu arazilerle ilgili hala karar verilmedi ve halka açık otopark olarak kullanılıyor.

İşte İsviçre'nin askeri binaları!

İsviçre'nin saatlerinin iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Peki askeri sığınaklarının da en az saatleri kadar iddialı olduğunu biliyor muydunuz? İşte İşte İsviçre'nin askeri binaları...

Askeri İşyerlerinin Denetimi ve Teftişi Haberi

Askeri İşyerlerinin Denetimi ve Teftişi

YÖNETMELİK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığından:


ASKERÎ İŞYERLERİ İLE YURT GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ MADDELER ÜRETİLEN İŞYERLERİNİN DENETİMİ, TEFTİŞİ VE BU İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; askerî işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerinin çalışma hayatına ilişkin denetim ve teftişi ile sonuçlarına dair usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, askerî işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 91 inci maddesi ile 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 24 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) Askerî işyerleri: Millî...