29 / 04 / 2024

Kuleli Askeri Lisesi önü sahil yolu genişletilecek mi?

Kuleli Askeri Lisesi önü sahil yolu genişletilecek mi?

Emirgan sahilinin ardından şimdi de Kuleli Askeri Lisesi önüne kazıklı yol için ihaleye çıkıyor. Dolgu projeleriyle İstanbul Boğazı daralıyor.



İki kıtayı birleştiren 30 kilometre uzunluğundaki Boğaz, “yer kazanma” çalışmaları nedeniyle daraldıkça daralıyor. Boğaz’ın çeşitli noktalarında dolgu projeleri devam ediyor. Garipçe’ye dev bir dalgakıran ve liman projesi devam ediyor.


3’üncü köprü güzergâhının geçtiği Sanyer Garipçe köyü de bu proje nedeniyle Anadolu yakasına yaklaşacak. Üsküdar Meydan Projesi kapsamında da  Marmaray  İstasyonu’nun önündeki sahil yolu denize doğru genişletilecek. Emirgân sahil yolundaki düzenlemeyle, Boğaz’m iki yakası birbirine 8 metre daha yaklaşmasının ardından İBB geçen günlerde İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ünlü Kuleli Askeri Lisesi’nin önündeki sahil bandı için “Geometrik Düzenleme” adı altında, kazıklı yol yapılacağını açtığı ihaleyle duyurdu. Projenin şartnamesinde okulun önündeki 320 metre uzunluğundaki sahil bandının yaklaşık 25 metre genişletileceği anlaşılıyor, ihale şartnamesinde yer alan bilgilere göre, sahile bin 200 adet çelik boru kazık çakılacak. Çakılacak çelik boruların toplam uzunluğu 7 bin metreyi bulacak. 750 ton çimento, bin 150 ton demir kullanılacak. 


Cumhuriyet


Geri Dön