05 / 05 / 2024

askeri yasak bölge şerhi

askeri yasak bölge şerhi

Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölge olan askeri yasak bölge nedir? Askeri yasak bölge dereceleri nelerdir?

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kapalı Maraş'ın askeri bölge olmasını mantıklı bulmuyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay yaptığı açıklamada "KKTC hükümeti olarak kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz." diye konuştu.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Yabancıya konut satışı 26 ilde daha kolaylaştı!

Yabancıların, taşınmaz mülkiyetine ilişkin taleplerinde, taşınmazın Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgesi’nde kalıp kalmadığı 26 ilde daha sorgulanmayacak. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışı 26 ilde daha kolaylaştı!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye'de konut alırken taşınmazın Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgesinde kalıp kalmadığı sorgulanıyordu. 26 ilde daha komutanlıklar ile yazışma yapılmadan işlem yapılabilecek..

Askeri bölgeler neden imara açılıyor?

CUMHURİYET Halk Partisi Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Durdu Özbolat, askeri güvenlik bölgeleri ve askeri yasak bölgelerin imara açılmasına yönelik yapılan çalışmaları Mecüs'e taşıdı.

Özel bölgeye nükleer ayarı!

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliği”nde yapılan değişiklikle, nükleer tesisler de özel güvenlik bölgeleri kapsamına alındı. Hava sahası da askeri yasak bölge ilan edilebilecek.

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmelik değişikliği!

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2014 tarihinde 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Askeri yasak bölge nedir?

Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölge olan askeri yasak bölge nedir? Askeri yasak bölge dereceleri nelerdir?

TOKİ Kayaşehir 19. Bölge'ye 16. başvuru gününde 4.515 başvuru!

TOKİ Kayaşehir 19. Bölge'ye 16. başvuru gününde toplamda 4 bin 515 başvuru geldi...

Mapfre Sigorta 15. bölge müdürlüğünü açtı!

Mapfre Genel Sigorta 15. bölge müdürlüğünü Bağdat Caddesi üzerinde açtı...

TOKİ Kayaşehir 19. Bölge Evleri'ne 15. günde 4 bin 313 başvuru!

TOKİ Kayaşehir 19. Bölge Evleri başvuru döneminin 15. gününde tam 4 bin 313 başvuru geldi...

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi'nden inşaat yapım işi!

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü inşaat yapım işi ihalesi 29 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek

askeri yasak bölge şerhi Haberi

askeri yasak bölge şerhi

Askeri yasak bölge nedir?

Askeri yasak bölge, yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgeyi ifade ediyor.


Askeri yasak bölgeler ile ilgili yasal esaslar kanun ve yönetmelikle ile belirleniyor. Askeri yasak bölge derece ve tanımları şu şekilde açıklanıyor;


1) Birinci derece Kara Askeri Yasak Bölgeleri

 A - Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin, çevre duvarı, tel örgü veya benzeri engel veya işaretlerle belirlenen dış sınırlarının en az yüz, en fazla dörtyüz metre uzağından alınan noktaların birleştirilmesi suretiyle meydana gelen alanlarla 

B - Kara sınır hatı boyunca ve lüzum görülen kıyılarda otuz ila altıyüz metre derinlikte kurulan alanlardır. 

2) İkinci Derece Kara Askeri Yasak Bölgeleri

Birinci derece kara askeri yasak bölgelerin...