16 / 05 / 2024

Aslantepe Höyüğü kazısı

Aslantepe Höyüğü kazısı

Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazılarda Trans Kafkas kültürüne ait büyük bir bina, bina içinde 2 mızrak ucu ve bir kolye bulundu

Bakan Bilgin 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı! Erdoğan mı duyuracak?

Emekli bayram ikramiyelerine bütçeye getireceği yük gerekçesiyle zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı. 1 Mayıs'ta Erdoğan'ın kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Silivri'ye hızlı tren sözü!

Çalışmaları kapsamında Silivri ve Çatalca’ya giden AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Silivrili vatandaşlara hızlı tren sözü verdi.

Arnavutköy'de inşaat kazısında göçük!

İstanbul-Arnavutköy'de bir inşaat kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi toprak altında kaldı. İşçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

TOKİ Konya Hüyük 88 konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 88 konut için ihale tarihi belli oldu.

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

İnşaat kazısında Roma dönemine ait mezarlar çıktı!

İZMİT'te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar çıktı.

Aslantepe Höyüğü kazısı Haberi

Aslantepe Höyüğü kazısı

Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazılarda, Trans Kafkas kültürüne ait büyük bir bina, bina içinde 2 mızrak ucu ve bir kolye bulundu. 

     Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane, höyükte gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ören yerinin güneyinde bulunan kalkolitik dönemden kalan ve dünyanın ilk sarayı olduğunu tahmin ettikleri yapının kuzeyinde kazılara devam ettiklerini kaydetti. 

     Sarayın kuzeyinde, eski tunç dönemine ait bazı binalar olduğunu dile getiren Frangipane, bu binaları devam ettikleri kazılar sonucu kaldırdıklarını anlattı. 

     Kazılar esnasında milattan önce 2800 yıllarına tarihlenen büyük sur duvarını da bir parça kaldırdıklarını belirten Frangipane, ''Bu surun altında bir saray salonu bulduk. Çok yüksek bir salon. Ortasında yeni büyük bir...