09 / 05 / 2024

asli edim

asli edim

Asli edim nedir? Asli edim ifa süresi ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği!

5 Temmuz 2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28698 sayılı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Konut sigorta ürünlerini yine sigorta acenteleri satacak!

Sayıları 16 bine ulaşan sigorta acenteleri, ‘işimiz elden gidiyor, haksız rekabet yaratılıyor’ diye isyan ediyor. Konut sigortaları gibi sigorta ürünlerini, asli işi sigortacılık olmayan işletmelerin satmasına izin verilmiyor; bunları yine sigorta acenteleri satmaya devam edecek.

Park Mavera 3 teslimleri 27 Ocak'ta başlıyor!

TOKİ tarafından gelir paylaşımı işi olarak yürütülen Park Mavera 3 projesinde asli edime konu konutların teslim işlemlerine 27 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlanacak...

Park Mavera 3 asli edim ifası 6 Aralık'ta başlıyor!

Başakşehir'de yer alan Park Mavera 3 projesi kapsamında asli edim ifası 6 Aralık 2019 – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

TOKİ Park Mavera 3 asli edime bağımsız bölüm listesi!

TOKİ Park Mavera 3 projesine ait "Asli Edime Konu Bağımsız Bölüm Listesi" ile "Proje Vaziyet Planı ve Görseli" yayınlandı. 

Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'deki asansör kazası davasına ilişkin bilirkişi raporunda, "olayda asli kusur bulunduğu ancak bu kusuru işleyen kişi veya kişilerin tespit edilemediği, 9 kişinin tali kusurlu, 16 kişinin de kusursuz sayılması gerektiği" belirtildi.

Mehmet Kocatepe'den Artvin'e 26 proje müjdesi!

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe belediyenin asli hizmetinin sosyal projelerle şehirde yaşayan insanların; yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek bu kapsamda 2016 yılı içinde 26 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi

Konya Karatay'da tapular dağıtılıyor!

KARATAY Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Karatay'da imar revizyon çalışmaları ne durumda?

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

asli edim Haberi

asli edim

Asli edim nedir?

Asli edim, gayrimenkul sertifikası sahipleri adına mülkiyetin tesis edilmesi ve bağımsız bölümün teslim edilmesine deniyor. "Asli edim nedir?" sorusunun tanımlamasına Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer veriliyor.


5 Temmuz 2013 tarihinde 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde "Asli edim" hususu ile ilgili hükümler şu şekilde ifade ediliyor.


Asli edim 

Asli edim ifa süresi içerisinde izahname veya ihraç belgesinde belirlenen esaslar çerçevesinde, ihraççı tarafından gayrimenkul sertifikası sahipleri adına mülkiyetin tesis edilmesi ve bağımsız bölümün teslim edilmesini, ifade ediyor.


Asli edim ifa süresi

İzahname veya ihraç belgesinde asli edimin yerine getirilmesi için öngörülen süreyi, ifade ediyor.


Asli edim kullanım süresi

İzahname veya ihraç belgesinde gayrimenkul sertifikası sahiplerinin asli edim talebini bildirmesi için öngörülen süreyi, ifade ediyor.





Işıl Seren...