03 / 05 / 2024

Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi

Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi

Türkiye'ye, AB kaynaklı uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi bu yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,5 azalırken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 arttı.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Orta Asyalı iş adamlarının Türkiye yatırımları yüzde 341 arttı!

Orta Asya'dan gelen iş adamları Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girdi. Yılın ilk çeyreğinde Orta Asya ülkelerinden Türkiye'ye yatırım yapan firma sayısı yüzde 341 arttı.

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Türk Arap inşaat sektörü 6 Aralık'ta fuarda buluşacak!

TÜRAP tarafından 6-8 Aralık’ta düzenlenecek fuarda 30 konut üreticisiyle 100’e yakın inşaat ve yapı malzemesi üreticisi Arap ülkelerinden gelen bin yatırımcıyla buluşacak.

Konut sektörü 1000 Arap yatırımcıyla buluşacak!

İstanbul'da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan, 30 konut ve 100’e yakın inşaat malzemesi üreticisini Arap ülkelerinden gelen 1000 yatırımcıyla buluşturacak.

Uzungöl'de imara çözüm yok!

Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı.

Emlak ve inşaat firmaları Ortadoğulu yatırımcılarla buluştu!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren www.emlaksatan.com emlak ve inşaat firmaları ve Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılarla bir araya geldi.

Yakın Doğu ve Asya'dan gelen yatırımlar arttı!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde,"Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika" oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'ye gelen yabancı yatırımların arttığını belirtti.

Trabzon Yomra 5 yıldızlı otellerin adresi oldu!

13 yıl önce tek bir otelin dahi bulunmadığı 8 bin nüfuslu Trabzon'un Yomra ilçesi, yapılan yatırımlarla hem nüfusunu 40 bine çıkardı hem de açılan 5 yıldızlı oteller sayesinde Körfez ülkelerinden gelen turistlerin konaklamadaki ilk tercihi oldu.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

CNR Emlak Zirvesi’nde kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

CNR Emlak Zirvesi 2016’ya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerinden yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Zirvedeki etkinlik kapsamında düzenlenen oturumda “Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler” konusu masaya yatırıldı.

CNR Emlak Fuarı 2016 bugün başladı!

CNR Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı bugün kapılarını açtı. 20 Kasım'a kadar devam edecek olan CNR Emlak Fuarı'nda ziyaretçilerin yanı sıra Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar ağırlanacak.

Ortadoğu’nun üst düzey heyetleri emlak yatırımı için İstanbul’a geliyor!

CNR Emlak Fuarı’nda, Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar ağırlanacak.

Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi Haberi

Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi

Türkiye'ye AB kaynaklı uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi, yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,5 azalırken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi ise yüzde 115 arttı. 


Doğrudan yabancı yatırım verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-mayıs döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi (fiili giriş), 4 milyar 905 milyon doları düzeyinde gerçekleşti. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi ise yüzde 19,2 azalarak 4 milyar 320 milyon dolardan 3 milyar 492 milyon dolara geriledi. 


Türkiye'ye AB ülkelerinden gerçekleşen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 47,5 azalarak 2 milyar 905 milyon dolardan 1 milyar 524 milyon dolara gerilerken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 artarak 488 milyon dolardan 1 milyar 49 milyona yükseldi.  


Söz...