28 / 04 / 2024

ataköy sahili durdurma

ataköy sahili durdurma

En son mahkeme kararında Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine devam denmişti. Mimarlar Odası nın bir üst mahkemeye yapılan itirazı haklı bulunarak bu inşaatlara yeniden dur denildi...

Hyatt Regency Oteli’nin inşaatı durduruldu!

İstanbul’un son doğal plajı olan Ataköy sahilinde büyük tepki çeken ve birçok kampanyanın yürütüldüğü yapılaşmayla ilgili ilk mühür 3 ay sonra açılışı planlanan Hyatt Regency Oteli’ne vuruldu.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy'deki mega yat limanı mühürlendi!

Ataköy'den son dakika haberi geldi. Ataköy’de deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri inşaatı mühürledi.

Bakırköy Ataköy'deki Osmanlı kulesinin olduğu alan imara mı açılacak?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Bakırköy STK Platformu'nun imara açılan Ataköy sahili hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in o yazısı...

Ataköy Sahili'nde metrekare fiyatları 15 bin liraya ulaştı!

Arsa sorunun yaşandığı İstanbul'da artık var olan arsa stokları ve fabrika arazileri hemen tüketiliyor. Ataköy-Zeytinburnu hattında da bu tespite uyan bir dönüşüm yaşanıyor.

Ataköy sahili halka kapanıyor!

Ataköy sahil şeridinin şekli dolgu ve inşaatlarla değiştirildi. Sahil alanının tamamı için inşaat izni verilirse sahilin tamamı halka kapatılacak.

Ataköy sahili değişiyor!

Ataköy sahil şeridi dolgu ve inşaatlarla değişiyor. Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu.

Ataköy sahilindeki projelerin inşaatları durdurulup ruhsatları iptal edildi!

İstanbul’ un son doğal sahili Ataköy’ e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti..

Ataköy'deki 4 projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul ’un son doğal sahili Ataköy ’e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını da iptal etti

Ataköy sahilindeki 2 projeye durdurma kararı!

En son mahkeme kararında Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine devam denmişti. Mimarlar Odası nın bir üst mahkemeye yapılan itirazı haklı bulunarak bu inşaatlara yeniden dur denildi...

Ataköy'deki iki projeye durdurma kararı!

Ataköy sahilde devam eden inşaatlarla ilgili son bir mahkeme kararı daha geldi. Son mahkemede Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine 'devam' denmişti. Mimarlar Odası'nın yaptığı itiraz haklı bulunarak inşaatlara yeniden 'dur' denildi...

Sea Pearl Ataköy inşaatı durduruldu!

Çeşitli yayın organlarında yer alan ‘Sea Pearl Ataköy projesine yürütmeyi durdurma kararı verildi’ başlıklı haberle ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun açıklaması şöyle;

Sea Pearl Ataköy projesi mühürlendi!

Ataköy sahilinde Sinpaş inşaatı da mühürlendi. Ataköy sahildeki Sinpaş - Katar ortaklığı olan Sea Pearl Ataköy projesine de yürütmeyi durdurma kararı verildi.Bakırköy Belediye Başkanlığı’na karar 3 gün önce tebliğ edildi.

Ataköy'deki TOKİ ihalesine iptal!

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi.

ataköy sahili durdurma Haberi

ataköy sahili durdurma

En son mahkeme kararında Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine devam denmişti. Mimarlar Odası nın bir üst mahkemeye yapılan itirazı haklı bulunarak bu inşaatlara yeniden dur denildi. Şimdi inşaatların kaderini belirleyecek mahkemenin nihai karan için geriye sayım başladı.

İstanbul 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma karan verilen 564 ada 160, 174 ve 182 parsellerdeki inşaatlardan sadece 160 parseldeki inşaat için geçerli olduğunu Bosphorus otel (182 parsel) ve Yalı Ataköy (174 parsel) için geçerli olmadığına hükmetmişti. Mimarlar Odası ikinci kez yürütmeyi durdurma istemiş ancak mahkeme reddetmişti. Bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesine yapılan itiraz kabul edilerek mahkemenin yeniden yargılama yapması istendi. 


BELEDİYE MÜHÜRLEMİŞTİ

Mimarlar Odası. 56-1 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı'nca verilen yapı ruhsatlarının...