05 / 05 / 2024

ataköy sahili imara mı açıldı

ataköy sahili imara mı açıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'ün sorunlarını anlattı. Bakırköy’ün en önemli sorunları arasında trafik, otopark ve kentsel dönüşümün bulunduğunu söyleyen Kerimoğlu dönüşüm uygulamalarını hayata geçireceklerini belirtti.

Bakırköy Ataköy'deki Osmanlı kulesinin olduğu alan imara mı açılacak?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Bakırköy STK Platformu'nun imara açılan Ataköy sahili hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in o yazısı...

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Bakırköy Ataköy'deki Osmanlı kulesinin olduğu alan imara mı açılacak?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Bakırköy STK Platformu'nun imara açılan Ataköy sahili hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in o yazısı...

Ataköy Sahili'nde metrekare fiyatları 15 bin liraya ulaştı!

Arsa sorunun yaşandığı İstanbul'da artık var olan arsa stokları ve fabrika arazileri hemen tüketiliyor. Ataköy-Zeytinburnu hattında da bu tespite uyan bir dönüşüm yaşanıyor.

Ataköy sahili halka kapanıyor!

Ataköy sahil şeridinin şekli dolgu ve inşaatlarla değiştirildi. Sahil alanının tamamı için inşaat izni verilirse sahilin tamamı halka kapatılacak.

Ataköy sahili değişiyor!

Ataköy sahil şeridi dolgu ve inşaatlarla değişiyor. Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu.

Ataköy sahilindeki projelerin inşaatları durdurulup ruhsatları iptal edildi!

İstanbul’ un son doğal sahili Ataköy’ e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti..

Ataköy'deki 4 projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul ’un son doğal sahili Ataköy ’e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını da iptal etti

Ataköy'de külliye için ağaç kesimi yapıldı!

İstanbul Ataköy' de deprem toplanma alanı olarak gösterilen ancak daha sonra ' külliye ' yapılmak üzere imara açılan 4 bin metrekarelik yeşil alandaki ağaçlar söküldü...

Ataköy'deki TOKİ ihalesine iptal!

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi.

Ataköy sahili için 'kamu malı' kararı!

TOKİ’nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahilindeki arazi davalık oldu. Mahkeme “Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz” diyerek iptal kararı verdi.

Ataköy sahili yeniden şantiye alanına döndü!

Üzerinde pek çok otel ve iş merkezi inşaatının yer aldığı Ataköy için bu kez de devam kararı alındı. İdare Mahkemesi'nden son çıkan kararda ruhsat iptali sadece 160. parsele yani hiç başlamayan inşaata verildi.

Ataköy sahili kullanıma açılıyor!

TOKİ, İstanbul Ataköy sahilinin usulsüz olarak yapılaşmaya açıldığı haberlerine açıklık getirerek, tüm çalışmaların ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu belirtti.Parseldeki baruthane binaları ve korunması gereken ağaçlar için onay alındı.

Blumar Evleri Ataköy'de teslimler 2014'te yapılacak!

Blumar Evleri Ataköy'de Yorum İnşaat ve Turkmall ortaklığı ile yükseliyor. 20 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Blumar Evleri projesinde teslimler 2014 yılının sonuna doğru yapılacak...

ataköy sahili imara mı açıldı Haberi

ataköy sahili imara mı açıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’ün sorunlarını, kentsel dönüşümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planları anlattı.


- Bakanlığın ilçelere müdahalesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İBB ve ilçe belediyelerinin görüşünü almadan plan yapmasını doğru bulmuyorum. Özellikle Bakırköy sahildeki bakanlığın planlarına, halkın sahile ulaşımını engellediği için karşı çıkıyorum. Sahildeki yapılaşma ilk olarak dönemin Turizm ve Bayındırlık Bakanlığı’nın 1989 yılında Ataköy Sahilini imara açması ve turizm alanı olarak ilan etmesi ile başladı. Sonrasında Emlak Bankası’nın tasfiyesi ve bu alanın ile özel imar uygulamalarına açılmasıyla satışı gerçekleşti. Belediye olarak bizim ve çevre derneklerinin, meslek odalarının yargıdaki dava ve itirazlarına rağmen yapılaşma devam etti.


- 16/9’un ardından 70 metre kısıtlaması yeterli mi?16/9’un ardından 70 metre kısıtlaması yeterli mi?


İstanbul’da dünyada çok az örneğinde göreceğimiz şekliyle...