03 / 05 / 2024

ataköyda inşaat ruhsatları verildi mi

ataköyda inşaat ruhsatları verildi mi

Üzerinde pek çok otel ve iş merkezi inşaatının yer aldığı Ataköy için bu kez de devam kararı alındı. İdare Mahkemesi'nden son çıkan kararda ruhsat iptali sadece 160. parsele yani hiç başlamayan inşaata verildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Arma 7 Renk projesinin inşaatına başlandı! 303 konut ve 20 ticari alan geliyor!

Adese Gayrimenkul ve Konya Okkalar İnşaat A.Ş. tarafından, hayata geçirilecek "Arma 7 Renk" projesinin yapı ruhsatları 01.06.2022 tarihinde alınarak inşaat çalışmaları başladı.

YDA İnşaat 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

YDA İnşaat tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirket, yatırım amaçlı gayrimenkullerinden 244 milyon 374 bin 371 TL gelir elde etti. 

Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü'nün ilk etabını YDA İnşaat yapacak!

Yerli aşı üretimi amacıyla hayata geçirilecek olan "Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü"nün 1. etabının ihalesini, YDA İnşaat kazandı. Ankara'da Esenboğa'ya yakın konumda yükselecek merkezin inşasının 1 sene sürmesi planlanıyor. 

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

YDA İnşaat sermayesini 150 milyon TL'ye yükseltecek!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 2021 yılına ait Olağanüstü Genel Kurul toplantısında sermayesinin 150 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi. 

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

YDA İnşaat'ın uzun vadeli ulusal kredi notu AA!

YDA İnşaat'ın Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu AA (Trk) , Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu A-1+ (Trk) ve görünümü stabil olarak teyit edildi. 

Atak Kent İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Atak Kent İnşaat Limited Şirketi bugün Üsküdar’da  10 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Yılmaz  ve Recep Mesut Yurtbaşı tarafından kuruldu.

YDA İnşaat'ın 2021'in ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

YDA İnşaat 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 dönemine ait konsolide sınırlı rapora göre; şirketin hasılatı inşaat-taahhüt alanında 1 milyar 582 milyon 599 bin 861 TL oldu. 

ataköyda inşaat ruhsatları verildi mi Haberi

ataköyda inşaat ruhsatları verildi mi

Üzerinde pek çok otel ve iş merkezi inşaatının yer aldığı Ataköy için bu kez de devam kararı alındı. İdare Mahkemesi'nden son çıkan kararda ruhsat iptali sadece 160. parsele yani hiç başlamayan inşaata verildi. Devam eden inşaatların ise ruhsatları iade edildi. Bakırköy Belediyesi 2 hafta önce mühürlediği inşaatlara şimdi 'devam' demek zorunda kaldı. Belediyenin 30 gün içinde mühürleri sökmesi gerekiyor. Dün radikal.tom.tr'de yer alan habere göre daha önceki döiptalini hiç başlamayan inşaata verdi. Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edilmişti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'u planların iptal olmasını gerekçe göstererek yapı ruhsatlarının dayanaksız olduğu sonucuna varmıştı. Böylelikle Bosphorus Otel, Özyazıcı İnşaat 'ın devam ettiği Yalı Ataköy Projesi ve Çelebican inşaat'a ait Blumar Projesi ve...