15 / 05 / 2024

Ataköyde iptal olan projeler

Ataköyde iptal olan projeler

İstanbul ’un son doğal sahili Ataköy ’e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını da iptal etti

THY 49 seferini iptal etti! Peki ama neden? İşte THY'nin iptal olan seferleri ve iptal nedeni

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'da yapılması planlanan grev sebebiyle pazar ve pazartesi günü ikisi kargo olmak üzere toplam 49 seferini iptal ettiğini duyurdu. İşte detaylar...

Altın fiyatları atak yaptı! Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Bakmayan bin pişman! 27 Ekim 2022 altın fiyatları

Güncel altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları iki hafta aradan sonra atak yaptı. Elinde 1 gram bile altını olan hemen baksın. Bu rakamlara bakmayanlar bin pişman olacak! İşte 27 Ekim 2022 altın fiyatları.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Karaman Kırbağı Emekli kura sonuçları tam listesi!

Karaman Kırbağı Emekli kura sonuçları tam listesi henüz açıklanmadı. Projede kura çekilişi iptal olan 32 konutun hak sahipleri yarın saat 13:00'te belirlenecek. Karaman Kırbağı Emekli kura sonuçları tam listesi açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Cathay Group Ataköy projesi geliyor!

Cathay Group ve Suudi Arabistanlı Neba şirketi ortaklığında hayata geçirilecek olan Nivo İstanbul'da çalışmalar tam gaz sürüyor. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, gelecek ay Ataköy projesinin lansmanını yapacaklarını söyledi.

Sea Pearl Ataköy'ün otel ve rezidansını Jumeirah işletecek!

Kuzu Grup, Cityscape Global’e 2.7 milyar $ yatırım değerine sahip SeaPearl Ataköy ile katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, otel ve rezidans biriminin Jumeirah tarafından işletilecek olmasının projeye olan merakı artırdığını söyledi

Murabahat Gayrimenkul, Nef Ataköy'deki 6 daireyi işletiyor!

2008 yılından itibaren Türkiye pazarında olan Körfezin dev ismi Murabahat Gayrimenkul; Nef Ataköy'de satın aldıkları 6 rezidans katını günlük kiralama şeklinde "Sultan's Suites" markası altında işletmeye başladı.

Ataköyde iptal olan projeler Haberi

Ataköyde iptal olan projeler


İstanbul’un en gözde bölgelerinden olan Ataköy sahiline milyonlarca dolara yapılması planlanan 4 proje de ruhsatsız kaldı. İstanbul Mimarlar Odası ve semt sakinlerinin açtığı iki farklı davada mahkemeler davacıları haklı bulunca sırasıyla önce Sinpaş ve Eksim Holding, sonra Hyatt Regency Otel, Özyazıcı-Karadeniz İnşaat ortaklığına ait Yalı Ataköy projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Ataköy’ün ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi.


Birçok dava var


Arazilerle ilgili sürece bakıldığında birçok dava ile karşılaşılıyor. Şu anda sonuçlanan 3 dava bulunuyor. Bunlardan ilki İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde açıldı ve yürütmenin durdurulması kararı ile sonuçladı. İkinci dava ise İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülüyordu. Bu davada da durdurma kararı çıktı. Bir başka dava ise Prof. Dr. Ayfer Kaynar tarafından açılan, yükseklikle ilgili dava. Bu da Prof. Dr. Kaynar’ın...