20 / 05 / 2024

atakule davaları

atakule davaları

Kulenin mimarı Ragıp Buluç, önceki günlerde Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı’ nın düzenlediği basın toplantısında “ Yeni ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek " dedi...

Atakule GYO Çankaya projesi değerleme raporunu yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Çankaya Arjantin Borazan Sokak'ta yer alan projesi için değerleme raporunu yayınladı.

Atakule enkazı adli tatili bekleyecek!

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.

Atakule AVM Yenileme Projesi adli tatili bekliyor!

Atatule GYO tarafından Atakule AVM Yenileme Projesi kapsamında yıkımına başlanan Atatule'de yıkım çalışmaları 30 Mayıs günü, Bölge îdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla durdurulmuştu. O günden beri iş makineleri çalışmıyor...

Kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahibi ile kiracısı arasında yapılan kira sözleşmesine uyulmaması, aykırı davranılması gibi nedenler ile kiracı hakkında dava açılabiliyor. Peki kiracı davalarına hangi mahkeme bakar? İşte yanıtı..

Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı.

Atakule GYO sermayeyi temsil eden paylarını yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ A.Ş. sermayeyi temsil eden paylarını yayınladı.

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı.

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

Kadastro davalarında harç!

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Atakule'de yıkım durdu!

Başkent'in simge yapılarından biri olan Atakule Çarşısı'nda devam eden yıkım çalışmaları Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı ile durduruldu. Yüzde 50'sinden fazlası yıkılan çarşı, harabe olarak kaldı...

Atakule'nin yıkımı durdu!

Atakule'nin, mimarının izni olmadan cephelerinin değiştirilmesi, yıkılması ve değişiklik yapılmasına yargıdan durdurma kararı geldi. Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç, kuleyi riske atacak yapılaşma nedeniyle konuyu yargıya taşımıştı...

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

atakule davaları Haberi

atakule davaları

Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç ve Atakule GYO arasındaki gerginlik devam ediyor.



Kulenin mimarı Ragıp Buluç, önceki günlerde Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı’nın düzenlediği basın toplantısında “Yeni ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek. Dava, eski mimarın aleyhine sonuçlandı zaten kendi isteği ve talebiyle davadan çekildi. Eski mimar, 2004 yılında, eser üzerindeki telif haklarını yüksek bir bedel karşılığında bize devretti” açıklamasına sert tepki gösterdi. Buluç, “Eski mimar’ diye bir ifade olabilir mi. Davalar devam ediyor, ayrıca telif hakkı devredilemez, kanunda da yer alıyor” dedi. Buluç, haklarını sonuna kadar arayacağını söylerken avukatı Mustafa Büyükavcıoğlu da Arpacı’nın açıklamasıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

DAVAMIZ SÜRÜYOR

“Atakule’de yıkım başladığı zaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ‘yıkım ruhsatı iptali’ için yürütmeyi durdurma amacıyla GYO’ya da Fikri Sınai...