04 / 05 / 2024

Atakule davası

Atakule davası

Kulenin mimarı Ragıp Buluç, önceki günlerde Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı’ nın düzenlediği basın toplantısında “ Yeni ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek " dedi...

Atakule davası çıkmazı!

Başkentin simgesi 'Atakule'nin alt bölümündeki binaların yıkılması için yaz başında başla-' yan çalışma, hiçbir kuralaAtakule, özel bir firmaya satılmıştı. Ardından Atakule'nin yeniden düzenlenmesi gündeme geldi...

Atakule GYO davası ne durumda 2020!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 13/11/2015 tarih ve 2015/14 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açıklama yaptı...

Atakule GYO davasının temyiz talebi reddedildi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 21 Kasım 2013 tarih ve 66770991-1649 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında bildiri paylaştı. 

Atakule GYO davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 18 Eylül 2014 tarih ve 22975 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açıklama yaptı. 

Atakule GYO davasında, davacı tarafından istinaf yoluna başvuruldu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dava süreci hakkında açıklama yaptı.

Atakule GYO davası süre aşımı nedeniyle bozuldu!

Atakule GYO'nun da davalı Ankara Valiliği yanında müdahil olarak yer aldığı davanın temyiz incelemesi sonucunda, Ankara Valiliği Mimari Estetik Komisyonu'nun kararının iptaline ilişkin kararının süre aşımı nedeniyle bozulmasına karar verildi.

Atakule davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin 2014/2020 E. numaralı dosyası hakkında açıklama yaptı.

Atakule GYO davasında karar düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule GYO Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 18 Eylül 2014 tarih ve 22975 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açılan dava hakkında açıklama yaptı...

Atakule GYO'nun AVM davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dava süreci hakkında açıklama yaptı. 

Atakule GYO davasının reddine karar verildi!

Atakule AVM'nin eski müellifi tarafından Atakule GYO aleyhine açılan davanın bugünkü duruşmasında davanın reddine karar verildi..

Atakule GYO davası bilirkişi raporunda ne yazıyor?

Atakule GYO, Atakule AVM davası için 26 Aralık 2017 tarihli bilirkişi raporu bugün tebliğ edildi. 

Atakule GYO davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ortaklık aleyhine açılan davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor...

Atakule AVM davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO Atakule AVM davasında son durum bildirisini yayınladı.

Atakule GYO davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda SPK Özel Durumlar Tebliği kapsamında açıklama yaptı.

Atakule davası Haberi

Atakule davası

Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç ve Atakule GYO arasındaki gerginlik devam ediyor.



Kulenin mimarı Ragıp Buluç, önceki günlerde Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı’nın düzenlediği basın toplantısında “Yeni ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek. Dava, eski mimarın aleyhine sonuçlandı zaten kendi isteği ve talebiyle davadan çekildi. Eski mimar, 2004 yılında, eser üzerindeki telif haklarını yüksek bir bedel karşılığında bize devretti” açıklamasına sert tepki gösterdi. Buluç, “Eski mimar’ diye bir ifade olabilir mi. Davalar devam ediyor, ayrıca telif hakkı devredilemez, kanunda da yer alıyor” dedi. Buluç, haklarını sonuna kadar arayacağını söylerken avukatı Mustafa Büyükavcıoğlu da Arpacı’nın açıklamasıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

DAVAMIZ SÜRÜYOR

“Atakule’de yıkım başladığı zaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ‘yıkım ruhsatı iptali’ için yürütmeyi durdurma amacıyla GYO’ya da Fikri Sınai...