29 / 04 / 2024

Atakule inşaatından son durum

Atakule inşaatından son durum

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.

İnşaat demir fiyatları haftaya indirimle başladı! Fiyatlar resmen çakılıyor! Güncel demir fiyatları

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınan inşaat malzemelerinde son dakika gelişmeler takip ediliyor. Demir fiyatları geçtiğimiz hafta itibariyle düşüşe geçerken bugün bir indirim daha geldi. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Konya Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen millet bahçesi inşaatında son aşamaya gelindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, millet bahçesinin Konya halkı için büyük önem taşıdığını dile getirdi. 

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatındaki son durumu kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

İnşaat maliyetlerinde son durum ne?

İnşaat sektörü artan maliyetlerden şikayetçi başarılı iş insanı Şahin Avşar, inşaat maliyetlerindeki son durum hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında son durum ne?

13 Haziran 2020 tarihinde temeli atılan ve sosyal konut vizyonu ile yükselen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum ne? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin bilgi verdi...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler inşaatında son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede blok imalatları başladı. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in inşaatında son durum!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden projedeki son durumu paylaştı...

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin inşaatında son durum ne? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atakule inşaatından son durum Haberi

Atakule inşaatından son durum

Bir dönem Ankara'nın seyir kulesi olarak kullanılan, Başkent'in simge yapısı olan Atatule'de bugünlerde pek de seyirlik bir manzara yok. Atatule GYO tarafından Atakule AVM Yenileme Projesi kapsamında yıkımına başlanan Atatule'de yıkım çalışmaları 30 Mayıs günü, Bölge îdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla durdurulmuştu. AVM bölümünün yüzde 55'lik bölümü yıkılan Atakule'de o günden beri iş makineleri çalışmıyor. 


"ONARILARAK KULLANILMASINI İSTİYORUM"


 Harabeyi andıran görüntüye en büyük tepki ise Çankaya'da yaşayanlardan geliyor. Atakule ile ilgili kesin kararı, yapının mimarı Ragıp Buluç'un başvurusu üzerine tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma veren Bölge îdare Mahkemesi verecek. 


Karar adli tatilden önce çıkmadığı için Çankayalılar, adli tatil bitene kadar enkaz görüntüsüne uyanmaya devam edecek. Yapının mimarı Ragıp Buluç yaşananlar karşısında bir hayli tepkili. İnşaat çalışmasını yürüten firmanın mimariden anlamadığı iddia eden Buluç,...