29 / 04 / 2024

Atakule mahkeme süreci

Atakule mahkeme süreci

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.

Atakule AVM dava süreci bildirisi yayınlandı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule AVM dava süreci bildirisi yayınlandı.

Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı.

Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı.

Atakule GYO dava süreci gelişmesi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı.

Atakule GYO dava süreci bilgilendirmesi yayınlandı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Atakule GYO dava süreci bilgilendirmesi yayınlandı...

Ali Çalkaya: Planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz!

Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen toplam 690 hektarlık alanı kapsayan koruma amaçlı nazım imar planlarıyla ilgili çıkmaza dikkat çeken Başkan Çalkaya, "Bu yıl sonuna kadar planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz" dedi

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santral için ÇED süreci başlatıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Atakule mahkeme süreci Haberi

Atakule mahkeme süreci

Bir dönem Ankara'nın seyir kulesi olarak kullanılan, Başkent'in simge yapısı olan Atatule'de bugünlerde pek de seyirlik bir manzara yok. Atatule GYO tarafından Atakule AVM Yenileme Projesi kapsamında yıkımına başlanan Atatule'de yıkım çalışmaları 30 Mayıs günü, Bölge îdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla durdurulmuştu. AVM bölümünün yüzde 55'lik bölümü yıkılan Atakule'de o günden beri iş makineleri çalışmıyor. 


"ONARILARAK KULLANILMASINI İSTİYORUM"


 Harabeyi andıran görüntüye en büyük tepki ise Çankaya'da yaşayanlardan geliyor. Atakule ile ilgili kesin kararı, yapının mimarı Ragıp Buluç'un başvurusu üzerine tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma veren Bölge îdare Mahkemesi verecek. 


Karar adli tatilden önce çıkmadığı için Çankayalılar, adli tatil bitene kadar enkaz görüntüsüne uyanmaya devam edecek. Yapının mimarı Ragıp Buluç yaşananlar karşısında bir hayli tepkili. İnşaat çalışmasını yürüten firmanın mimariden anlamadığı iddia eden Buluç,...