04 / 05 / 2024

Ataşehirde imar planları

Ataşehirde imar planları

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yüksek katlı binalarla, rezidanslarla, AVM’lerle anılan Ataşehir’in arka yüzünü anlattı: “İlçenin yüzde 70’i gecekondu, hayatında deniz görmemiş kadınlar var burada."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Ataşehir'in imar planları 30 günde hazırlanacak!

Bir yıldır görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi yeniden Ataşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yeni yıl hedeflerini anlatan İlgezdi, Ataşehirlilere imar müjdesi verdi. 

Yenisahra ve Barbaros 1/1000'lik imar planları onaylandı!

Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin 1/1000'lik imar planları Ataşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Balıkesir'de yeni imar planları gündemde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu şehirde, imar mağduriyetlerinin giderilmesi, yeşil alan gibi sosyal hayatı etkileyen yaşam alanlarının çoğaltılması için yeni imar planlarını gündemine aldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

Yalova'da imar planları değişiyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, imar planlarının incelenmesi ile ilgili genelgenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu .

Melikgazi Belediyesi imar planlarında plan tadilatı yapacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Organize Sanayi bölgesine enerji nakil hattı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde imar planlarında plan tadilatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Polenezköy imar planlarına iptal kararı!

İstanbul'luların kaçış noktalarından biri olan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak imar planlarının oybirliği ile iptaline karar verdi.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Polonezköy'ün imar planları iptal edildi!

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

Ankara Etlik Garaj alanı imar planlarına iptal kararı!

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Keçiören’de bulunan eski Etlik Garaj alanında 4’e kadar varan emsal artışına imkan veren imar planlarını “telafisi güç ve imkansız zararlara yol açabilecek nitelikte bulunmaktadır” gerekçesiyle iptal etti.

Ataşehirde imar planları Haberi

Ataşehirde imar planları

ATAŞEHİR deyince aklımıza hemen ne geliyor? Yüksek katlı binalar, lüks siteler, AVM’ler... Ancak şehrin uydu kenti olarak görülen Ataşehir’de bir de madalyonun öteki yüzü var. Çarpık yapılaşmanın, gecekonduların olduğu bölgeler... Ve bu bölgeler yıllardır dönüşüm bekliyor. Peki dönüşüm ne zaman başlayacak? Nasıl olacak? Kaç bina dönüşecek? İşte bu soruları Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sordum. Tabii başkanla sadece dönüşümü değil, Finans Merkezi’nden hal arazisine, oyuncak müzesine kadar her şeyi konuştuk...




Kentsel dönüşüm Ataşehir’de başladı mı? Başlayacak mı? Bekleyen imar planlarının durumu ne?


Ataşehir’in hep ön yüzünü görüyorsunuz. 2009’da ilçe olurken on yedi mahalleden oluşmuş. Yedi mahalle Kadıköy’den, altı mahalle Ümraniye’den, üç mahalle Üsküdar’dan bir mahalle de Sancaktepe’den almış ve böyle ilçe olmuş. En büyük sorunu kent planının bütünlüğünün olmaması. Doğu ve...