08 / 05 / 2024

atasu barajı hizmete alınıyor

atasu barajı hizmete alınıyor

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Trabzon ve çevresinde 885 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılayacak olan Atasu Barajı hizmete alınıyor...

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Kemalpaşa Yiğitler Barajı 2019'da tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğü, Kemalpaşa'nın 17 yıllık hasretine son veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kemalpaşa'nın özlemi Yiğitler Barajı'nı hizmete aldığımızda 13 bin 330 dekar zirai araziyi suya kavuşturmuş olacağız" dedi.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Trabzon Maçka Esiroğlu'ndaki Atasu Barajı'nın yarattığı 5 sorun TBMM'de!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir barajın çevrede oluşturduğu iddia edilen zararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Antalya Ak Köprü Ağustos’ta hizmete açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Barajı Gölü üzerine yapılan Ak Köprü’nün yüzde 64’ü tamamlandı. Köprü Ağustos’ta hizmete açılacak.

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Türkiye genelinde 99 baraj ve HES açıldı!

HES düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girecek!

Çoruh Nehri’nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan Artvin Barajı, bugün törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı ve HES yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın açılacak.

Antalya-Alanya Obaçayı Barajı için kamulaştırma başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Antalya-Alanya Obaçayı Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Eroğlu; 1 milyon 643 bin TL’ye mal olacak projenin en kısa zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

atasu barajı hizmete alınıyor Haberi

atasu barajı hizmete alınıyor

      Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, toplam gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan Atasu Barajı'nda 35 milyon 750 bin metreküp su depolanabiliyor. 

     Su tutulmaya 28 Aralık 2010 tarihinde başlanan Atasu Barajı, 15 Mayıs 2011'den bu yana Trabzon'un su ihtiyacını karşılıyor. Yılda 91 milyon 250 bin metreküp su temin edilen barajla, Trabzon merkezi ile 20 kilometrelik bir çapı kapsayan alanda 885 bin kişinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 

     Gövde yüksekliği 118 metre olan barajdan yılda 27 milyon kilowattsaat enerji üretilmesi planlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programla 12 Aralık'ta hizmete planlanan Atasu Barajı, 400 milyon liraya mal edildi. 

     Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesi sınırları...