03 / 05 / 2024

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ne zaman açılacak

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ne zaman açılacak

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, 2669 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy-Küçükçekmece İlçesi Atatürk Havalimanı ve Yakın Çevresine İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği açıklaması ile ilgili açıklama yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

103 emekli amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yapan 103 emekli amiral, "Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan’ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdi" dedi.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı hastane kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle İstanbul'da iki yeni salgın hastanesi kurulacağını açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda Atatürk Havalimanı arazisi ve Sancaktepe'de yapılacak çalışmaların 45 gün içerisinde bitirileceğini belirtti.

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.

Bursa'da hafif raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ulaşımla ilgili bilgi verdi...

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ne zaman açılacak Haberi

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ne zaman açılacak

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, restorasyonun tamamlanmasının ardından Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de açılacak. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan (sol 3), müze bahçesindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.



AA



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, restorasyonun tamamlanmasının ardından Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de açılacak.


Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, müze bahçesindeki...