28 / 07 / 2024

atatürk stadı arazisi imar planı

atatürk stadı arazisi imar planı

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı'nın bulunduğu araziyle ilgili yapılan imar düzenlemesi İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.Ancak yeniden rezidans ve avm yapımına uygun bir şekilde imar düzenlemesi yapılacağı bilgileri geliyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Giresun Atatürk Stadyumu yerine millet bahçesi inşa edilecek! 

Giresun'da 1928 yılında inşa edilen Atatürk Stadı yakın zaman içerisinde yıkılacak. Yıkılacak olan stadyum yerine millet bahçesi inşa edilecek.  

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili flaş açıklama geldi. İşte o açıklama...

Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi final maçı için yenilendi!

2021'de Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hazırlıklar tamamlandı. TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisinin nasıl değerlendirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı hastane kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle İstanbul'da iki yeni salgın hastanesi kurulacağını açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda Atatürk Havalimanı arazisi ve Sancaktepe'de yapılacak çalışmaların 45 gün içerisinde bitirileceğini belirtti.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı Milli takımın olacak!

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili olarak, "Stadın üstünü kapatarak burayı milli takım stadı yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı yenileniyor!

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor. Stadın kapasitesi 92 bin 208'e yükseltilecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı çürümeye terk edildi!

113 milyon TL'ye mal olan Atatürk Olimpiyat Stadı, uzun süredir çürümeye terk edildi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

atatürk stadı arazisi imar planı Haberi

atatürk stadı arazisi imar planı

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı'nın bulunduğu araziyle ilgili yapılan imar düzenlemesi İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Ancak bu araziyle ilgili yeniden rezidans ve avm yapımına uygun bir şekilde imar düzenlemesi yapılacağı bilgileri geliyor. 


REZİDANS YAPILACAĞINA 

Bu arazide rezidans ve avm yapılacağına büyük bir cami yapılmasını ve kalan arazinin de yeşil alan olarak düzenlenmesini öneriyoruz. Örnek ve farklı bir mimariyle inşa edilecek büyük caminin şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını düşünüyoruz. 


Akşam Haberleri...