02 / 05 / 2024

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nerede

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nerede

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan ek bina hizmete başladı. Düzenlenen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da katıldı.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Atatürk Evi Müzesi'nin tapusu sergileniyor!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'ya geldiğinde kaldığı, 6 Şubat 1933'te Bursa Nutku'nu okuduğu, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün tapu senedi, ilk kez sergileniyor.  

Yapıtürk Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıtürk Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ertürk Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Rize'de RTEÜ Mühendislik Fakültesi binası için acele kamulaştırma!

Rize Merkez'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakülte binası yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak..

İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı'ndan sonra Atatürk Stadı tartışması gündeme geldi. Peki, İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

Bursa Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana dönüştürülen Bursaspor’un tarihi stadyumu Bursa Atatürk Stadyumu’nda kapalı tribünün yıkım çalışmalarına başlandı.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nerede Haberi

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nerede

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan ek bina hizmete başladı. Düzenlenen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da katıldı.


Mühendislik Fakültesi ek binasının açılışında Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, binayı gezerek Dekan Prof. Dr. Yaşar Totik’ten bina hakkında bilgi aldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Yaşar Totik, “ Fakültemizin büyüme programı çerçevesinde yeni bölümler açılmış olup, gerek lisans gerekse lisansüstü düzeyde öğrenci sayısındaki artışa bağlı olarak ek binaya ihtiyaç duyulmuş ve bu bağlamda Rektörlük Makamınca inşaatına başlanmış, bina 1 yıl gibi kısa sürede bitirilmiştir” dedi.


Yeni yapılan ek bina da 10 lisans, 4 lisanüstü derslik, 2 bilgisayar destekli laboratuvar, 23 laboratuvar, 51 büro, 450 kişilik konferans salonu ve sığınağın bulunduğunu da ifade eden Totik, binanın, endüstri, bilgisayar,...