10 / 05 / 2024

atık akü

atık akü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2012 yılında 59 bin 500 ton atık akü topladı. Toplanan akülerin yüzde 60’ı saf kurşun olarak ekonomiye kazandırılıyor...

7 yılda 297 bin 715 ton atık akü toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 yılda 297 bin 715 ton atık akü topladı. Toplanan ömrünü tamamlamış akülerden 178 bin 629 ton kurşun elde edildi. Akülerin dönüşümü sayesinde 41 bin MWH enerji tasarrufu sağlandı

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akbaş tarafından kuruldu.

Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Akçakale Atık Su Arıtma Tesisindeki temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Cemal Akın Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii'nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'nde son durum!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii’nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bekilli Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkam Osman Zolan, Bekilli Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atttı ve 40 yıldır yapılması beklenen Kutlubey-Uşak yolunu hizmete açtı.

Akçakoca Katı Atık Aktarma İstasyonu açıldı!

Düzce Belediyeler Birliği Katı Atık Birliği tarafından Akçakoca Katı Atık Aktarma Merkezi törenle açıldı. Aktarma İstasyonu ile Akçakoca’da vahşi depolama sona erdi. İşte açılıştan notlar...

Mersin TOKİ Konutları'nda atık sular dereye bırakılıyor!

MERSİN'de Mansuriye mevkii sakinleri, TOKİ konutları'ndan çıkan atık suların arıtılarak dereye bırakılması gerektiği halde, işlem yapılmadan direkt dereye akıtıldığını ve koku nedeniyle evden çıkamadıklarını belirtti.

Temiz çevre için toplanan atık yağlar amacına ulaştı!

“Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi’ kapsamında atık yağların toplanması ile elde edilen gelirle alınan 20 akülü sandalye ve 100 görme engelli bastonu bugün düzenlenen törenle engelli vatandaşlara teslim edildi.

Akçakoca katı atık tesisi aktarma istasyonunun inşaatı devam ediyor!

Akçakoca Belediyesi tarafından Osmaniye Akçakoca Belediyesinden yapılan mahallesi atık su arıtma tesisi yanında inşaatına başlanılan katı atık tesisi aktarma istasyonu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Silifke'de hastanenin atık suyu sokağa akıyor!

Silifke'de hizmete giren Silifke Devlet Hastanesi'nin bulunduğu Taşucu Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi bulunmadığı için hastaneye yapılan 200 tonluk atık su arıtma deposu yetersiz kalınca çevreye pis su akıyor.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri 11 milyon TL'ye mal olacak!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkam Zeki Toçoğlu yatırımın 11 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temeli pazar günü atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

atık akü Haberi

atık akü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2005 yılından beri yürürlükte olan Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık akümülatörlerin kaynakta ayrı toplanmasını ve ekonomiye geri kazandırılmasını sağlıyor.


-Yedi Yılda 357 Bin 495 Ton Atık Akü Toplandı


Atık aküler, 2005 yılından beri, her yıl kayıt altına alınıyor. Bakanlık tarafından lisanslandırılan atık akü geri kazanım tesislerinde ekonomiye geri kazandırılıyor. 2005 yılından 2012 yılı sonuna kadar yedi yılda 357 bin 495 ton atık akü toplandı.


Atık aküler, Eskişehir, Kütahya, Aydın, İzmir, Manisa, Samsun, Aksaray, Niğde, Gaziantep ve Mersin’de faaliyet gösteren lisanslı atık akü geri kazanım tesislerinde geri kazanılıyor.


-357 Bin 495 Ton Atık Aküden 214 Bin 508 Ton Kurşun Elde Edildi


Atık akülerin geri kazanımı sayesinde yüzde 60 oranında saf kurşun elde ediliyor. 2005 yılından bugüne geri kazanılan...