02 / 05 / 2024

atıksu İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

atıksu İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Atıksular nedeniyle olası kirlenmelerin önüne geçmek için çalışan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu yıl 180 firmayı inceledi Müdürlük incelediği firmalardan 5'ine 243 bin TL ceza kesti....

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapacağı Atıksu Arıtma Tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Manisa Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor!

Turgutlu’ya kazandırılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'da Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), çevre sağlığına yönelik proje uygulamaları kapsamında yapımına başlanan Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev çevre yatırımlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, AB fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Akşehir Su ve Atıksu Projesi” kapsamında Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımına başladı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi 2017'de bitecek!

AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmaları sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı tesisin 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

Bolu'ya 3 adet atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Bolu'daki yeni tesis sayısı 3 olacak.

Kahramanmaraş Atıksu arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

Atıksu arıtma tesisi inşaatında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç, "Kahramanmaraş, Türkiye'nin en önemli çevre dostu şehirlerinden biri olacak" dedi

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Türkiye’de 15 atık su arıtma tesisi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmalarına başlandı.

2023 yılına kadar bin 501 atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı atıksu eylem planını hazırladı. Plana göre 2023 yılına kadar 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacak.

atıksu İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Haberi

atıksu İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Yaklaşık 14 milyonluk nüfusu ve sanayi tesisleriyle, büyük miktarda evsel ve endüstriyel atıksu yükünün taşındığı İstanbul’da, İSKİ tarafından işletilen 41 atıksu arıtma tesisi bulunuyor. Geçen yıl şehirdeki 14 tesiste 1.2 milyar atıksu arıtıldı. İstanbul’da arıtılan su miktarı Terkos Gölü’ne gelen yıllık su miktarının yaklaşık 5 katı oldu. Bu oran, Büyükçekmece Baraj Gölü hacminin yaklaşık 7 katına denk geliyor. 


ATIKSU ARITIMI ARTTI


Çalışmalarla ilgili açıklama yapan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, İstanbul genelinde 1993 senesinde yıllık 70 milyon metreküp olan arıtılan su miktarının 2012 itibarıyla 1.2 milyar metreküpe ulaştığını söyledi. Sanayi tesislerinden kaynaklanan endüstriyel atıksuların sektörel dağılımında petrol ve metal ağırlıklı hizmet veren firmaları, gıda, tekstil ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar izliyor.  İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü...