02 / 05 / 2024

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız" dedi.



Bu iş kapsamında Altınova Mahallesinde bulunan ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 istasyonundan başlayarak, askeri alandan devam ederek 780 metrelik kısım tamamlanmıştır. 

Meteoroloji Müdürlüğü Mevkiinden başlayarak ve Barbaros Caddesi üzerinden devam eden kollektör hattının 1850 metrelik kısmı Yelken Kulüp önüne kadar getirilmiştir. 

Zaten kollektör hattımızın sahil dolgu alandaki kısmı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Sahil Park ve Rekreasyon Projesinden dolayı Ocak 2015 tarihinde Portakal Büfe önünden başlayarak kısa bir zaman içerisinde tamamlanmıştır. Şu anda Yelken Kulüp önünden Portakal Büfeye kadar olan 270 metre uzunluğundaki hat inşa edilmektedir. Göründüğü üzere çok derin kotlarda çalışılmakta ve zemin sert kayadan oluşmakta. Bu çalışmalar yapılırken daha sonra asfalt kazı çalışması olmaması için aynı zamanda içme suyu hatlarımızı da yeniledik." dedi. 


Kamuoyunda dolaşan çalışmaların neden durduğu sorusunu yanıtlayan Feyzi Ünal," buna cevaben Cumhuriyet Meydanında yapılan Ördekli Dere Taşkın Koruma Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı kavşağının kapalı olması ve eğer Yelken Kulüp kavşağı da kapalı olsaydı trafikte çok sıkıntılar yaşanırdı. 

Ayrıca kiraz festivalinin yaklaşması ve liman üzerinden gelen rüzgâr tribünü ekipmanlarının nakliyesi amacıyla çalışmalara ara verilmiştir. 

Çalışmalara başlanılması ve bayram tatilinin araya girmesiyle birlikte, yaklaşık olarak Ağustos ayında çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır." şeklinde konuştu. 

"TESİS FAALİYETE GEÇTİĞİNDE SÜLEYMAN PAŞA'NIN DENİZİNE BİR DAMLA ATIKSU DEŞARJ EDİLMEYECEKTİR" 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak basın mensuplarıyla paylaştığı bilgiler doğrultusunda "Sizleri bugün buraya davet etmemizin özel bir sebebi var. 

Özellikle ne kadar zor koşullarda ve hangi şartlarda çalışıldığını görmenizi ve yapılan işin öneminin bilinmesini isterim. 

Yavaş yavaş sona geldikçe de Süleymanpaşa kanalizasyon probleminden kurtulacaktır. 

Vatandaşlarımıza da sabrından dolayı teşekkür ediyorum. 

Bu çalışmaların günlerce burada sürmesi bile vatandaşlarımıza engel teşkil edebilir. 

Fakat kanalizasyon kollektör hattı çalışmaları tamamlandığında ve Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi de faaliyete geçtiğinde Süleymanpaşa'nın denizine bir damla atıksu deşarj edilmeyecektir. 

Tüm atıksular Altınova Derin Deniz Deşarj tesisinden denize deşarj edilmek yerine ileri biyolojik arıtma tesisinde arıtılarak standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecektir. 

İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki  TOKİ  civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız. Süleymanpaşa İlçe Merkezinde tam 14 mahallede 1 Temmuz 2017 tarihinde tüm bu çalışmalar tamamlanacaktır. Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanacak ve nezih bir Süleymanpaşa'da yaşayacağız." ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamalar sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr .İbrahim İçöz ve İ.Feyzi Ünal basın mensuplarının sorularını cevapladı.




Habertrak Gazetesi



Geri Dön