18 / 05 / 2024

atina türk konsolosluğunun yeni binası nerede

atina türk konsolosluğunun yeni binası nerede

Yunanistan’ ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaz aylarında hizmete giren Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışını yaptı....

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Pakistan, Türk inşaat şirketlerinin tecrübesinden ders çıkarmak istiyor!

Pakistan Başbakanı İmran Han, çok tecrübeli Türk inşaat şirketleri olduğunun altını çizerek, son 6-7 senede Türkiye'de yaklaşık 2 milyon konut inşa edildiğine dikkati çekti...

Türk Ytong 55. yılını kutladı!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, kuruluşunun 55. yıldönümünü gerçekleşen törenle kutladı. Törende, şirket kurucuları, ortakları, yönetici ve çalışanları bir araya geldi.

Selenium Retro 9’un ofis bloğunun ilk sakinleri Türk Havak oldu!

Aşçıoğlu Grubu’nun İstanbul Ataköy’deki üçüncü projesi Selenium Retro 9’un ofis bloğunun ilk sakinleri, yine THY A.O. Personeli Sosyal Yardım Vakfı (Türk Havak) oldu.

Yunanistan'daki Astir Palace Türk ve Araplara satıldı!

Yunanistan özelleştirme ajansı (HRADF), Atina dışında bulunan lüks tatil merkezi Astir Palace'ı Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu Jermyn Street Real Estate Fund'a 400 milyon euro karşılığında sattı.

Türk Havak, Selenium Retro'yu tercih etti!

Aşçıoğlu’nun İstanbul Ataköy’de inşasına başladığı Selenium Retro Projesi’nde ofis bloğunun ilk sakinleri THY A.O. Personeli Sosyal Yardım Vakfı (Türk Havak) olacak.

Türk Havak, Selenium Retro'yu tercih etti!

Aşçıoğlu’nun İstanbul Ataköy’de inşasına başladığı Selenium Retro Projesi’nde ofis bloğunun ilk sakinleri THY A.O. Personeli Sosyal Yardım Vakfı (Türk Havak) olacak.

Türk yapı sektörünün ihracata katkısı büyük!

Türk yapı sektörünün toplam ihracata olan katkısı aralıksız sürüyor. İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, yapı sektörünün Türk ekonomisine yön veren sektörlerden biri olduğunun altını çizdi.

Hasikos: Güney Kıbrıs'ta kalan Türk mallarının yüzde 8'i Rumların eline geçti!

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, 2004’ten bugüne kadar Güney’de kalan Türk mallarının en az 460 dönümünün, gerçek değerinin çok altında satıldığı ve Türk mallarının yüzde 7,9’unun el değiştirdiğini söyledi...

Türk Ytong ısı yalıtım plağıyla UEVF 2013'e katıldı!

Bu yıl kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlayan Türk Ytong, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen UEVF 2013 - 4.Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’na katıldı

atina türk konsolosluğunun yeni binası nerede Haberi

atina türk konsolosluğunun yeni binası nerede


Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaz aylarında hizmete giren Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışını yaptı. Açılışa Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da katıldı.


Yunanistan’a bugün gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında önce Başbakan Antonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile ayrı ayrı görüşen Davutoğlu, öğleden sonra ise Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin yeni binasının resmi açılışına katıldı. Davutoğlu, resmi açılış kurdelesini Yunan Dışişleri Bakanı Venizelos ile birlikte kesti. Dışişleri bakanları, açılış öncesi kısa birer konuşma yaptı.


Eski büyükelçilik şimdi ise ikametgah binasının hemen karşısında yer alan 3 katlı neoklasik yeni kançılarya binası, yaklaşık 20 milyon Euro’ya satın alınmıştı. Büyükelçilik, Haziran 2013’ten bu yana yeni binada hizmet veriyordu. Yaklaşık bin 300 metrekare alana sahip...