18 / 05 / 2024

Autoport Limanı iptal

Autoport Limanı iptal

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi sınırları içinde, 50 milyon dolar yatırımla yapılan 'Autoport' adlı liman için 2007 yılında verilen 49 yıllık tahsis, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edildi...

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Dalaman Yat Limanı'na iptal kararı!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde yer alan "Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri" projesi, bakanlık kararı ile iptal edildi.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Milas Güllük Limanı Genişletme Projesi durduruldu!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Güllük Limanı Genişletme Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından durduruldu. Bakan Fatma Güldemet Sarı, projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna göre iptal edildiğini açıkladı.

Menderes Özdere Yat Limanı'nın ihalesi iptal edildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Menderes'e bağlı Özdere'de hayata geçireceği 450 yat kapasiteli marina projesinde iptal şoku yaşanıyor. Bakanlık, proje ihalesinde beklediği teklifleri bulamayınca iptal kararı aldı.

İnebolu Limanı ihalesi iptal!

İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına işletme hakkının devrini de kapsayan ADÜAŞ’ın özelleştirme ihalesinde, teklifte bulunan üç firmanın teklifleri değerlendirmeye alınırken ,ihalenin ise iptal olduğu öğrenildi.

Autoport Limanı iptal Haberi

Autoport Limanı iptal
Kocaeli'nin Başiskele İlçesi sınırları içinde, otomotive göre dizayn edilerek yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla yapılan 'Autoport' adlı liman için 2007 yılında verilen 49 yıllık tahsis, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından hukuka uygun bulunmayınca iptal edildi. Liman firma yetkilileri tarafından tahliye edilmeye başlandı. 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Arkas Holding ile Kocaeli Sanayi Odası Başkanı olan işadamı Ayhan Zeytinoğlu ortaklığı ile yapılan Autoport Limanı için birçok dava açıldı.

Yeniden kiralanabilecek
İmar planı olmayan dolgu sahasında kaçak olarak yaptırıldığı ileri sürülen Autoport Limanı 2007 yılında Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına işletmeci firmaya tahsis edildi. Danıştay 13. Dairesi, 25 Kasım 2010 tarihinde işadamı Mehmet Coşkun'un sahibi bulunduğu Turgut Reis firmasının iptal istemi ile açtığı davayı esastan görüştü ve 49 yıllık tahsis...