02 / 05 / 2024

Avaza Milli Turizm Bölgesi

Avaza Milli Turizm Bölgesi

Türkiye, en yakın stratejik ortağımız ve ticari ilişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Türkmenistan üe Türkiye arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artıyor...

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Milli Emlak vergiden muaf 1.739 gayrimenkul satacak!

Milli Emlak büyük bir kısmı turizm bölgelerinde yer alan bin 739 taşınmazı satıyor. Taşınmazların satışında 24 ay vade, KDV’den ve 5 sene emlak vergisinden muaf tutulma gibi imkanlar sunuldu. 

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Manavgat'ta 18 milyon TL'ye satılık turizm imarlı arsa!

Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Çolaklı Mahallesi'nde yer alan turizm tesis alanı imarlı arsa satılıyor. Satış ihalesi 16 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Alanya'da turizm imarlı taşınmaz satışa çıkarıldı!

Alanya'da bulunan turizm imarlı taşınmaz Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. İlanda turizm amaçlı emsalin 8 milyon lira tahmini bedelle satışa çıkarıldığı belirtildi.

Ömer Çelik Milli Mensucat Fabrikası binalarını inceledi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da restorasyonu süren ve müzeye dönüştürülecek tarihi Milli Mensucat Fabrikası binalarında inceleme yaptı. Bakan Çelik tarihi yapının Türkiye’nin en büyük müzelerinden birine dönüşeceğini belirtti.

Aktay, Demre'deki gayrimenkulü için Milli Emlak'a başvuruda bulundu!

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş., Antalya Demre'de bulunan turizm tahsisli gayrimenkulü ile ilgili olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Avaza Milli Turizm Bölgesi için Türk firmalardan proje bekleniyor!

Türkiye, en yakın stratejik ortağımız ve ticari ilişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Türkmenistan üe Türkiye arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artıyor...

Milli parklar yönetmeliği 2014!

Milli park, bilimsel ve estetik bakımdan, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarına deniyor. İşte milli parklar yönetmeliği 2014...

Yazılı Kanyon'da Turizm Havzası oluşturuluyor!

Türkiye'nin ilk tescil edilen milli parklarından Yazılı Kanyon'da turizm havzası oluşturulacak. Alternatif turizm kapasitesini artırma hedefiyle hazırlanan ve BAKA ile hayata geçirilecek. Kanyon turistlerin ilgisini çekiyor.

Yazılı Kanyon'da turizm havzası oluşturulacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile Türkiye'nin ilk tescil edilen milli parklarından Yazılı Kanyon'da turizm havzası oluşturulacak. Kanyon, doğa güzellikleri, tarihi ve kültürel nitelikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Avaza Milli Turizm Bölgesi Haberi

Avaza Milli Turizm Bölgesi

Türkiye, en yakın stratejik ortağımız ve ticari ilişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artıyor. 2013 yılında ticaret hacmi 4 milyar 750 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılının ilk 9 ayında ise 5 milyar dolara yaklaştı. Bu veriler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığım gösteriyor. Ticaret hacminin 2020 yılında 10 milyar doların Türk şirketlerden 'Avaza Milli Turizm Bölgesi' için projelerini bekliyoruz üzerinde olması bekleniyor. Özel sergiler, işadamları buluşmalarının artması ve iktisadi devletlerarası şuranın verimli çalışmasıyla ilişkilerimiz daha da artacak. İktisadi ve ticari ilişkileri daha da artırmak için ulaştırma araçları ve yük taşıma hizmetlerini de geliştirmeyi düşünüyoruz. 


Türkmenistan, Azerbaycan gemi seferleri başladı. 54 TIR taşıyabilen bir gemi aldık. Kısa süre içinde ikinci...