11 / 05 / 2024

Avcılar depremde hasar gören cami

Avcılar depremde hasar gören cami

İstanbul'da yaşanan depremde hasar gören Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin yıkım çalışmaları başladı.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Avcılar'da hasarlı binalar yıkılıyor!

Avcılar'da 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hasar gören yapılar yıkılıyor. Tahliye kararı alınan binaların doğalgaz, elektrik ve suları kesildi.

Avcılar’da hasarlı evlerde yaşayanların isyanı: Ölüme terk ediyorlar!

1999 yılındaki Marmara depreminde İstanbul'da en fazla hasar alan ilçe olan Avcılar'da vatandaşlar korkuyla yaşıyor. İlçede çok sayıda binanın hasarlı olmasına rağmen bölge sakinleri binalarını yenileyememekten şikayetçi.

Avcılar’da hasar gören 281 binanın yıkımı için son ay!

Gölcük’te 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin ardından İstanbul Avcılar’da orta hasarlı olduğu tespit edilen 281 binanın güçlendirilmesi veya yıktırılması için tanınan süre ay sonunda bitiyor.

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Avcılar'da depremde hasar gören cami yıkılıyor!

İstanbul'da yaşanan depremde hasar gören Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin yıkım çalışmaları başladı.

Avcılar'daki riskli raporu verilen binalarda yaşam sürüyor! 

99 depreminde İstanbul’da en büyük hasarı alan Avcılar'da 246 kişi yaşamını yitirmişti. Avcılar’da yaşayan vatandaşlar, riskli yapı raporuna rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor...

Avcılar'da ağır hasarlı bina 4 aydır yıkılmayı bekliyor!

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Avcılar'daki bina 4 aydır yıkım için bekliyor. 

Avcılar Belediye binası yıkılıyor!

1999 Marmara depreminde hasar görünce güçlendirilen Avcılar Belediye binası için yıkım kararı alındı. 40 yıllık olduğu vurgulanan belediye binasının bugünden itibaren kademeli olarak tahliyesine başlandı.

Avcılar depremde hasar gören cami Haberi

Avcılar depremde hasar gören cami

Marmara Denizi açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin iki minaresinden biri yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, cami risk oluşturduğu gerekçesiyle ekipler tarafından ibadete kapatıldı, ayakta duran diğer minare de kontrollü olarak kesilerek vinç yardımı ile indirildi. Yapılan çalışmalardan sonra yıkımına karar verilen cami, kubbeleri sökülerek boşaltıldı.

Sabah saatlerinde olay yerine gelen çok sayıda zabıta ve polis ekibi, cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alarak, camiye çıkan caddeleri bariyerlerle kapadı.

Depremde hasar gören caminin yıkımına özel bir firma tarafından iş makineleriyle başlanırken, yıkımın tamamlanmasının 4 günü bulabileceği...