18 / 05 / 2024

Avlu setine tahliye

Avlu setine tahliye

Avlu’nun hapishane sahnelerinin çekildiği Sancaktepe’deki sete tahliye kararı çıktı.

Avlu setine tahliye kararı!

Avlu’nun hapishane sahnelerinin çekildiği Sancaktepe’deki sete tahliye kararı çıktı.

Ev sahiplerine 10 yıllık kiracıyı tahliye etmek serbest!

1 Temmuz 2014 tarihi itibari ile ise yürürlüğe giren Borçlar Kanunu 347. maddesine göre artık, ev sahiplerine 10 yıllık kiracıyı tahliye etmek serbest. İşte 10 yıllık kiracıyı tahliye esasları...

10 yıllık kiracı tahliye kanunu!

Dün (1 Temmuz 2014) yürürlüğe giren uygulama ile ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını evden gerekçesiz çıkarma hakkına sahip oluyor. Peki bu hakkın yasal dayanağı nedir? İşte 10 yıllık kiracı tahliye kanunu..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Kiracının evi tahliye şartları!

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda anlatılıyor. Peki, Kiracının evi tahliye şartları neler? Kiracının evi tahliyesi için gerekçeler neler?

Kiracının ev tahliye süresi!

Kiracı ile ev sahibi arasında olan anlaşmazsızlık sonucunda ev sahibi kiracıyı tahliye edebilir mi? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası açması için neler gerekli? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası ne kadar sürer? İşte, kiracının ev tahliye süresi!

Kiracının evi erken tahliye etmesi!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Kiralayan hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebiliyor? Peki, Kiracının evi erken tahliye etmesi nasıl oluyor?

Kiracının erken tahliye sebepleri!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracının erken tahliyesini isteyebiliyor? Kiracı erken tahliye isteme hakkına sahip mi? Kiracının erken tahliye sebepleri nelerdir? Ev sahibi ile kiracı arasında ki anlaşmazlıkta ne yapılabilir?

Kiracının tahliye sebepleri!

Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Bu hususta açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Kiracının tahliye sebepleri nelerdir?

10 yılı dolduran kiracıya tahliye 1 Temmuz'da başladı!

1 Temmuz 2014 tarihinde Borçlar Kanunu'nun 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili esasları yürürlüğe girdi.Bugünden itibaren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını gerekçesiz tahliye edebilecek..

10 yılını dolduran kiracılar nasıl tahliye edilir?

Bugün yürürlüğe giren bir uygulama ile kiracılıkta yeni dönem başladı. Artık ev sahipleri 10 yılını dolduran kiracılarını herhangi bir gerekçe göstermeden tahliye edebilecek. Peki, 10 yılını dolduran kiracılar nasıl tahliye edilir?

10 yılı dolduran kiracı nasıl tahliye edilir?

Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe gösterilmeden tahliye edilmesine ilişkin esaslar, 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, 10 yılı dolduran kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracı tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!

Avlu setine tahliye Haberi

Avlu setine tahliye

Avlu’nun hapishane sahnelerinin çekildiği Sancaktepe’deki sete tahliye kararı verildi. Dizinin yapım şirketi, 5 yıl önce Merpa Yapı Malzemeleri şirketi tarafından Makro Mikro Basın Yayın Reklam Şirketi’ne kiralanan alanı bir süreliğine aldı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Merpa Yapı Malzemeleri şirketi, hak iddia ederek dizi seti için tahliye kararı çıkarttı. Ancak yapım şirketi 4 ayda 1 milyon 800 bin TL harcadıklarını belirterek kararın durdurulması istedi. Mahkeme tahliyenin devamına karar verdi.