28 / 07 / 2024

avm gelişim hızı son durum

avm gelişim hızı son durum

2000 yılında yalnızca 10 ilde toplam 36 adet AVM bulunuyorken bu sayı 2015’te 58 farklı ilde yüzde 903 artışla 361’e çıktı. Ancak beş yıllık dönemler dikkate alındığında alışveriş merkezlerinin gelişim hızının yavaşlamakta olduğu görülüyor.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Yeşim Hırdavat İnşaat Otomotiv Ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşim Hırdavat İnşaat Otomotiv Ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Güler tarafından kuruldu.

Gelişim Nalburiye İnşaat Elektrik Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim Nalburiye İnşaat Elektrik Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ersin Şiret tarafından kuruldu.

Bosch Mcm3501M 500 W Hız Kademeli 2.1 Hazneli Mutfak Robotu kaç TL'ye satılıyor? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch Mcm3501M 500 W Hız Kademeli 2.1 Hazneli Mutfak Robotu, 6 keskin bıçağı  ve gelişmiş hız kademesiyle doğrama, parçalama ve rendeleme işlevlerini kısa sürede gerçekleştiriyor.

Euro yatırımcıları müjde! Euro hız kesmeden yükselmeye devam ediyor

Euro kurundaki son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Euro kuru hız kesmeden yükselirken euro yatırımcılarının yüzü gülmeye başladı. Peki euro bugün ne kadar? Euro kaç lira oldu? 

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Raife Kocakoşak tarafından kuruldu.

Gelişim Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim Yapı Denetim Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Yıldız tarafından kuruldu.

Trio Gelişim Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Trio Gelişim Mühendislik Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Köprülü tarafından kuruldu.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Merkezimiz hızla tamamlanıyor." dedi.

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

İnşaatçılar Çekmeköy’de proje yarışına hız verdi!

İstanbul’un yeni gelişim bölgesi Çekmeköy’de proje yarışı hızlandı. Sinpaş’tan İş Altınhas İnşaat’a ve 216 Yapı’ya kadar markalı konut üreticilerinin proje ürettiği bölgede, inşaat, planlama ve satış aşamasında 22 konut projesi bulunuyor.

Şanlıurfa Siverek'te yatırımlar hız kesmiyor!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için de yeni projeler hayata geçiriyor

avm gelişim hızı son durum Haberi

avm gelişim hızı son durum

Türkiye’nin en büyük veri tabanı kaynağı, yazılım ve danışmanlık şirketi Maptriks, Türkiye’de Alışveriş Merkezlerinin Gelişimi ile ilgili araştırma sonuçlarını yayınladı.


361 AVM mevcut


Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) 2000 – 2020 yılları arasındaki gelişimini beş yıllık dönemler şeklinde ortaya koyan araştırmaya göre 2000 yılında yalnızca 10 ilde toplam 36 adet AVM bulunuyorken bu sayı 2015’te 58 farklı ilde yüzde 903 artışla 361’e çıktı.


Ancak beş yıllık dönemler dikkate alındığında alışveriş merkezlerinin gelişim hızının yavaşlamakta olduğu görülüyor. 2010 yılında 216 olan AVM sayısı göz önüne alındığında geçen 5 yıllık dönem içerisinde artış hızı yüzde 67 oldu. Bu yıl inşaat ve proje halindeki 114 alışveriş merkezi planı dikkate alındığında Türkiye’deki AVM sayısının 2020’de bu yıla kıyasla yüzde 32 artması bekleniyor. Bu da gelecek beş yıl...