05 / 05 / 2024

AVM konsepti

AVM konsepti

Son dönemde yatırımda doygunluğa ulaşmaya başlayan AVM'ler, yeni mecra olarak büyük konut projelerini belirlemeye başlıyor. Açık alanları etkin kullanan, cadde deneyimi sunan projeler öne çıkıyor.

Hulusi Belgü: AVM konsepti Kapalıçarşı ile başladı!

AYD Başkanı Belgü, AVM konseptinin 550 yıl önce Kapalıçarşı ile İstanbul'da hayata geçtiğini belirterek, "900 bin metrekarelik büyüklüğe ulaşan AVM'ler yıllık 60 milyar TL ciro elde ediyor" dedi.

Tavuk Dünyası Uşak Karun AVM’de şube açtı!

Özgün konsepti ile yeme-içme sektöründe fark yaratan Tavuk Dünyası, Uşak Karun AVM’de şehrin ilk şubesini açtı. 

Onur Park Life'ta ticari alan kiralamaları başladı!

Bölgenin en büyük caddesi, Onur Park Life İstanbul'da ticari alan kiralamaları başladı. Onur ParkLife İstanbul, toplamda 231 cadde dükkanıyla, bölgenin en büyük cadde avm konsepti olacak.

Van AVM ile bölgenin değeri artacak!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM kentin modern şehirleşme yolundaki kılavuzlarından olacak. VAN AVM’nin yaşam merkezi konsepti, ‘Yeni Van’ için yön verecek. Hem Van’ın, hem bölgenin değeri artacak ” dedi.

Real Merter'de metrekare fiyatı 4 bin 677 TL!

Tekstil dünyasının kalbinin attığı Merter'e ihtisas çarşısı geliyor. Türkiye'yi 'Toptan Tekstil AVM' konsepti ile tanıştıracak olan Real Merter toplam 130 milyon TL'lik yatırımla 2017 yılında hayata geçecek.

Mobiliyum AVM modeli Ortadoğu’da da uygulanacak!

İhracat potansiyelini artırmak amacıyla kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek mobilya alışveriş merkezi Mobiliyum AVM, Ortadoğu'da uygulanacak. Proje planlanırken Osmanlı tarzı bir AVM konsepti oluşturmak amaçlanmış...

Mobiliyum AVM hizmete açıldı!

Inegöllü mobilyacıların bir araya gelerek hayata geçirdiği mobilya çarşısı konsepti Mobiliyum, 365 gün fuar konseptiyle faaliyete başladı. İnegöllü mobilyacılar beş yılda Türkiye'de beş. uluslararası ölçekte de iki Mobiliyum AVM açmayı planlanıyor.

Etem Özçelik: Modoko AVM konsepti ile çalışmalarını sürdürecek!

Mobilya alanında alışveriş merkezi şeklinde hizmet veren mobilyacılar sitesi Modoko, 350 mağazayı bünyesinde barındırıyor. Etem Özçelik, bu yıl yaklaşık yüzde 8 büyüme beklediklerini belirtti.

Vadistanbul'un AVM bölümü Nişantaşı ve Bebek konsepti taşıyor!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.

Vadistanbul’un AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul’un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi...

BİM File mağazası Prestij AVM'de açılacak!

Perakende sektörünün merakla beklediği BİM'in yeni konsepti File'nin ilk mağaza açılışı için geri sayım başladı. File'nin ilk mağazası şubat ayında İstanbul Bahçeşehir'de bulunan Prestij AVM'de açılacak.

Dumankaya Ritim İstanbul AVM!

Dumankaya İnşaat tarafından inşa edilen Ritim İstanbul projesi içerisinde AVM, ofis ve rezidans konsepti bir arada bulunuyor. Dumankaya Ritim İstanbul AVM projesi 147 mağazadan oluşuyor.

Efe Bezci: Ankara’da AVM konsepti değişecek!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci “Önümüzdeki dönemlerde Besa olarak biz de Ankara için yeni konseptler geliştirerek alışverişmerkezi algısını baştan sona değiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Skyland İstanbul rezidans, AVM, otel ve ofis konsepti!

Skyland İstanbul 2.etap projesinde satışlar devam ediyor. Toplamda 930 konuttan oluşan Skyland İstanbul'da banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor. Skyland İstanbul rezidans, AVM, otel ve ofis konsepti ile yükseliyor.

AVM konsepti Haberi

AVM konsepti

Son dönemde yatırımda doygunluğa ulaşmaya başlayan AVM'ler, yeni mecra olarak büyük konut projelerini belirlemeye başlıyor. Açık alanları etkin kullanan, cadde deneyimi sunan projeler öne çıkıyor. 


Alışveriş merkezi (AVM) yatırımları yavaşladı. Sektör yetkilileri yavaşlamanın piyasa koşullarından çok doygunluktan kaynaklandığı görüşünde. 2015 sonu itibarıyla mevcut arz 361 AVM'de 10.2 milyon metrekareye ulaşmış durumda. Maptriks tarafından Türkiye genelinde AVM sektörü ile ilgili yapılan araştırmaya göre 2005-2010 arasında yüzde 200 olan AVM artış oranı 2010-2015 arasında yüzde 67'ye kadar düştü. 2015-2020 arasında da yarı yarıya (yüzde 32) azalacak. Maptriks verilerinden yararlanarak yapılan hesaplamaya göre metrekare artışı da yavaşlamaya işaret ediyor. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında metrekare artışı yüzde 10 ve üstü seviyede gerçekleşirken, 2015'te metrekare artışı yüzde 5.15'e geriledi. 


AYD Başkanı Hulusi Belgü, 2016 yılı...