05 / 05 / 2024

avm önlem

avm önlem

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, TL'deki değer kaybı nedeniyle kira bedellerinin yükseldiğini belirtti. Belgü, kur riskini hedge etmek üzere yeni bir yöntem üzerinde durduklarını ve bankalarla görüşme halinde olduklarını bildirdi.

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Salgın nedeniyle kapanan ve 1 Haziran tarihinde yeniden kapılarını açan AVM’lerde aradan geçen iki haftada istenen ziyaretçi sayısına henüz gelinemedi. Ancak Birleşmiş Markalar Derneği bu kapsamda bir dizi önlem alıyor.

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

TSKB GYO'nun AVM'lerinde kiracıların faaliyetleri durdu!

TSKB GYO, Alışveriş Merkezi ve Otel çalışanlarını, ziyaretçilerini ve kiracılarını kapsayan bir dizi önlem aldı. AVM içerisinde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurdu. 

Cevahir AVM kapandı mı?

Dünyayı etkisi altına alan koronavürise karşı tüm dünyada önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye’de önlem çalışmaları kapsamında AVM’lerden kapatma açıklamaları gelemeye başladı. Son olarak Cevahir AVM kısa süreliğine kapatacağını duyurdu…

Hangi AVM’ler kapandı 2020? İşte kapanan AVM’lerin listesi!

Çin’de başlayan ve kısa süre dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ülkemizde önlem çalışmaları devam ediyor. Merak konusu olan ‘AVM’ler kapanacak mı?’ soruları üzerine, AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı geldi. Peki hangi AVM’ler kapandı? İşte kapanan AVM’lerin listesi…

İstanbul'da AVM'ler kapanıyor!

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesi üzerine gündeme gelen AVM'lerin kapatılması konusu hakkında bir çalışma yapılmamıştı. Bugün itibariyle İstanbul'da 3 AVM'nin önlem amacıyla kapatıldığı açıklandı...

Akiş GYO, AVM'lerinde kira indirimi yapacak!

Korona virüse karşı çalışanlarını, Alışveriş Merkezi ziyaretçilerini ve kiracılarını kapsayan bir dizi önlem alan Akiş GYO, AVM'lerde kira indirimi yapacak.

AVM kiralarında orta yol bulunması lazım!

Cumhurbaşkanı’nın “AVM’de kiranın TL ile alınması için önlem alabiliriz” mesajını hatırlatan Orka Holding Başkanı Orakçıoğlu, yabancı AVM yatırımcılarının mesajı almadığını söyleyerek ekliyor: Gelişmekte olan ülkelere daha fazla kâr iştahıyla yatırım yapmış, şimdi ‘Benim aldığım riski sen öde’ diyor

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

Tantitoni, Ankara'daki Cepa AVM'de açılacak!

Son yıllarda zücaciye sektöründe  markalaşmaya çalışan Türk firmaları AVM'lerde açılmaya başlandı

Pendorya AVM 17 Aralıkta Pendik'te açılıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk yatırımı olan Pendorya AVM, ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

avm önlem Haberi

avm önlem

AYD Başkanı Belgü, kur riskini hedge etmek üzere yeni bir yöntem üzerinde durduklarını ve bankalarla görüşme halinde olduklarını bildirdi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, TL'deki değer kaybı nedeniyle kira bedellerinin yükseldiğini belirterek, "Biz her iki tarafı da memnun edecek şekilde, içinde perakendeci, AVM yatırımcısı ve bankacının olduğu, kur riskini hedge etmek üzerine bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Şimdiden 3 banka ile görüştük, yılın ilk çeyreğinde bu işi çözmüş olacağımızı düşünüyorum" dedi. Belgü ayrıca, AVM'lerde 2016’da 100 milyar TL olan cironun 2017’de 110 milyar TL olacağını öngördüklerini söyledi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research Company işbirliğiyle hazırlanan, 7 yıllık karşılaştırmalı verileri içeren ‘AVM Endeksi’ Wyndham Hotel Levent’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün ev...