28 / 07 / 2024

avm vergi

avm vergi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi...

Sinan Öncel'den AVM'lerde maliyetleri düşürecek geçici vergi düzenlemesi  talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM sektörüne yönelik hedefleri ve beklentileri açıkladı.

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

Kayseri Fenomen AVM açıldı!

Kayseri Düvenönü semtinde 2 bin metrekare kapalı alanda hizmete giren Fenomen AVM’nin açılışına katılan Vali Yardımcısı Aygenç, ‘’Bu tür işyerilerin açılması, isdihdam ve devletimize vergi açısından önemli’’dedi

AVM'ler 2015'te 90 milyar TL ciro hedefliyor!

AYD Başkanı Belgü, "2014'te 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.

20 milyar TL vergi ödeyen AVM'ler müdahale istemiyor!

Yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı dün gerçekleşti.

AVM'ler 9.8 milyon metrekare büyüklüğe ulaştı!

Geçen yıl 75 milyar dolarlık ciroyla devlete 20 milyar lira vergi ödeyen AVM'ler, bu yıl 90 milyar liralık iş hacmi hedefliyor. AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü: "Bu yılki ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.

AYD: AVM'lerde ciro hedefi 90 milyar lira!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.

AVM'lerin içerisine vergi dairesi mi açılacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi...

AVM’lere vergi dairesi açılacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi. AVM’lere vergi dairesi açılacak.

Artaş Grubu inşaat sektörünün vergi rekortmeni oldu!

Avrupa Konutları markalı konut projeleriyle, turizm ve AVM yatırımlarıyla Türkiye’nin en güçlü firmaları arasında yerini alan Artaş Grubu, 2012 yılında da vergi rekortmenleri listesine girdi...

Astoria AVM, Audi A3 verecek!

Astoria AVM, başlattığı kampanya ile gün içinde yapılan 100 TL'lik alışverişlerde birçok hediye kazanma şansı veriyor

Abdullah Kavukcu Parkshop AVM'yi zincirleştirecek

Simit Sarayı'nın kurucusu Abdullah Kavukcu üç ortakla 'otoban AVM' konseptini zincirleştirecek

AVM'ler Arap turisti dizi yıldızlarıyla yakalayacak

Her geçen gün artan Arap turist sayısı, AVM'leri de harekete geçirdi. Kimi AVM'ler Arap turistlerin hayran olduğu Türk dizi oyuncularana imza günü düzenlemeyi planlarken, kimi mönülerine onlara göre düzenliyor

avm vergi Haberi

avm vergi

Bir ilde onlarca vergi dairesinin tek çatı altında toplanacağını ve bu dairelerde yapılan rutin bir çok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıklayan Şimşek bu sistemin devrim niteliği taşıdığını, pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını ifade etti.


Şimşek, yeni model ile vatandaşların, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek ve "borcu yoktur" yazısı gibi işlemlerini söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapılacağını bildirdi.


Vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını, mükellef memnuniyetini gözeteceklerini ve proaktif çalışacaklarını söyleyen Şimşek, şubelerin, nüfusun ve ekonomik aktivitelerin fazla olduğu yerlerde açılacağını, bu sayede hizmetin, vatandaşın ayağına gideceğini anlattı. Maliye Bakanı Mhemet Şimşek, "Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak" dedi.


İHTİYACA GÖRE ŞUBEM


Şimşek, şunları kaydetti: "Açılacak şubeler için nüfus ve ekonomik aktivite dikkate alınacağından, vatandaşın hizmete ulaşımı da daha...