02 / 05 / 2024

AVM yatırımları anadolu

AVM yatırımları anadolu

İstanbul'da arazi fiyatlarının yükselmesi ve AVM sayısının çok hızlı artması sektör temsilcilerini Anadolu şehirlerine yöneltti. Türkiye'nin AVM yatırımcılarından 12 büyük grup önümüzdeki üç yılda Anadolu şehirlerinde 30'a yakın AVM açmayı ve 3 milyar dolara yakın yatırım yapmayı hedefliyor.

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

Fiba CP dünyadaki gayrimenkul yatırımlarına rehberlik edecek!

Fiba CP CEO'su Yurdaer Kahraman, Çin'den Romanya'ya uzanan AVM, ofis ve plaza yatırımlarını Fiba Grubu'nun gayrimenkul deneyimi ile birleştirdiklerini ve yatırım danışmanlığı misyonuyla gayrimenkul sektörüne de rehberlik edecekleri belirtti.

Otel yatırımları Anadolu’ya yayılıyor!

Otel yatırımlarının Anadolu’ya yayılmaya başladığını söyleyen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Bu yıl Van’da yatırımlar ciddi bir sıçrama yaptı” dedi...

Anadolu'da otel yatırımları artıyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından yapılan açıklamaya göre Anadolu illerindeki konaklama yatırımlarında dikkat çekici artışlar yaşanıyor...

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

AVM yatırımları anadolu Haberi

AVM yatırımları anadolu

Alışveriş merkezlerinde son 10 yıldır güçlenen yatırım rüzgarı yön değiştirdi. Yatırımcılar İstanbul'da arazi fiyatlarının yükselmesi, AVM sayısının çok hızlı artması gibi sebeplerle Anadolu şehirlerine odaklanmaya başladı. Türkiye'nin en büyük AVM yatırımcılarından 12 büyük grup önümüzdeki üç yılda Anadolu şehirlerinde 30'a yakın AVM açmayı ve 3 milyar dolara yakın yatırım yapmayı planlıyor. Bu AVM'ler Anadolu'da 6 bine yakın yeni perakende noktasının açılmasını sağlarken 20 bin kişiye de istihdam yaratacak. 


Alışveriş merkezlerine yönelik yatırım rüzgarı son 10 yıldır hız kesmeden devam ediyor. Pek çok sermayedar hala AVM'lere yatırım yapmak için fırsat kolluyor. Ancak son dönemde yatırım rüzgarı hız kesmese de yön değiştirmeye başladı. Geçmişte İstanbul'a odaklanan yatırımcılar şimdi en ücra Anadolu kentlerini araştırıyor. Alışveriş alışkanlarını değiştiren, kentlerin mecburiyet caddelerine alternatif, yeni sosyal...