17 / 05 / 2024

AVMler tehlike altında

AVMler tehlike altında

Tüketici için ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, lojistik sektöründen de kuvvet alarak AVM'leri ve perakende sektörünü dönüştürerek yüz yüze alışverişin yerini aldı.Online alışveriş AVM'leri tehdit etmeye başladı.

Uzmanlar uyarıyor! Hatay'dan sonra İstanbul'da tehlike altında! Deprem olmadan harekete geçilmeli

Türkiye'de 2010 yılından önce inşa edilen binalarda asbestli malzemeler kullanıldığı tespit edildi. Özellikle Hatay depreminde bunun çok örneği görülürken İstanbul'un da tehlike altında olduğu belirtildi.

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Altında tehlike çanları çalıyor! Dünyaca ünlü analist açıkladı! Altın fiyatları gelecek 14 gün içinde böyle olacak

Dünyaca ünlü analist Edward Meir, altında tehlike çanlarının çaldığını belirterek, altın fiyatlaırının 14 gün içinde nasıl olacağını açıkladı.

Bursa Mudanya'daki evler tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Şehit Mehmet Caddesinde yer alan evler toprak kayması nedeniyle tehlike altında. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerin yıkılmasından korkuyor. 

İstanbul'da 60 bin konut tehlike altında!

Türkiye Müteahhitler Birliği yetkilileri TBMM Deprem Komisyonu’nda olası İstanbul depremi hakkında değerlendirmede bulundu. Uzmanlar olası İstanbul depreminde 60 bin konutun tehlike altında olduğunu dile getirdi. 

Bingöl Karlıova'dan Hatay Amanoslar'a kadar fay hattı tehlike altında!

Elazığ depremini değerlendiren deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "2004 yılından beri bölgeyle ilgili uyarılarda bulunuyorum. Doğu Anadolu Fay hattı için lidar çalışması yapmak istedik ama kimse destek olmadı. Bingöl Karlıova'dan Hatay Amanoslar'a kadar fay hattı tehlike altında." dedi...

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Adana'daki Lüks Oteli yıkılma tehlikesi altında!

Adana'da 1998 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan Lüks Oteli, tehlike saçıyor. Ancak önlem alınmadığı için, yıkım tehlikesi olan binanın önünden geçenler tehdit altında.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Cafer Yüksel: 7 milyon orman köylüsünün hakları tehlike altında!

ORMAN Kooperatifleri Merkez Birliği ( ORKOOP ) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının tehlike altında olduğunu vurguladı...

Konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında!

14 yıl önce Marmara Depremi ile ile bir kez daha Deprem gerçeğini hatırlamış olan Türkiye'de konut sektöründe hala problemler var. Türkiye'de konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında...

Ankara Altındağ 'da satılık gayrimenkul: 2 milyon liraya!

Altındağ Belediye Başkanlığı 'ndan: Altındağ Karapürçek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkul 6 Ağustos 2013 tarihinde satışa çıkacak, gayrimenkulün muhammen bedeli iki milyon lira olarak belirlendi...

AVMler tehlike altında Haberi

AVMler tehlike altında

Geçtiğimiz 25 yılda ülke genelinde hızla yaygınlaşan alışveriş merkezleri sadece tüketim alışkanlıklarını değiştirmekle kalmadı; inşaat, perakende, lojistik gibi pek çok sektörü de yeniden şekillendirdi. Ancak bugün gelinen noktada rüzgâr tersine döndü. Tüketici için ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, lojistik sektöründen de kuvvet alarak AVM'leri ve perakende sektörünü dönüştürerek yüz yüze alışverişin yerini aldı. 1980'lerin sonunda İstanbul'daki ilk alışveriş merkezinin açılmasıyla hızla yaygınlaşan AVM'ler toplumun boş vakitlerini değerlendirdikleri, tüketim alışkanlıklarını etkileyen alanlar oldular. Hali hazırda 48 ilde 300 AVM'nin faaliyet gösterdiği perakende sektöründe bu sayının 2015 yılı sonuna kadar 400'ün üzerine çıkması bekleniyor. Tüm AVM'ler yan yana konulduğunda, tüketiciler 13 milyon metrekarelik dev bir alanda gezinerek her türlü alışverişini eliyle seçerek yapma imkânı buluyor. Ancak günümüzde büyük şehirlerdeki yaşam koşulları...