04 / 05 / 2024

avrupa göç

avrupa göç

Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan göç raporunda AB içinde 2012 itibarıyla en fazla göçü Almanya'nın aldığı belirtildi. İtalya, İspanya ve İngiltere’ye gelen göçmen sayısı düştü..

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 20 gün sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın

Avrupa Merkez Bankası 5 Şubat 2023 tarihinde faiz kararını açıklayacak. Analistlerden tahinler gelmeye başlarken euronun 20 gün sonra nasıl olacağı şimdiden belli oldu. Elinde euro olanlar hemen baksın! Euro 20 gün sonra böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel faiz kararları ile ilgili resmen açıklama yaptı. Açıklama sonrası euronun yönü belli oldu. Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Euronun rotası belli oldu! Euro 30 gün sonra tam da böyle olacak!

Euro kuru üzerinde etkili olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı için, yeni yılda toplamda 8 toplantı gerçekleştireceğini peş peşe açıkladı. İlk karara 30 gün kalırken, euronun rotası belli olmaya başladı. Euro 30 gün sonra tam da böyle olacak!

Euro 30 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Avrupa Merkez Bankası 2023 yılında faiz kararı için toplamda 8 toplantı yapacak. Alacağı faiz kararları euro kuru üzerinde etkili olacak. İlk karara sadece 30 gün kalırken Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro 30 gün sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

2022’yi büyük şokla kapayan Avrupa borsalarında ilk işlem günü neler oldu?

Pandeminin ardından başlayan Ukrayna’daki savaş, yüksek enflasyon ve sert faiz artışlarıyla geçtiğimiz son dört yılın en kötü yılını yaşayan Avrupa borsaları, senenin ilk gününü yükselişle kapadı.

Avrupa Merkez Bankası ilk sinyali verdi! Euro 3 gün sonra böyle olacak! 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!

Euro/TL kuru yükselemeye devam ediyor. Elinde euro olan yatırımcılar euronun ne kadar olacağını merak ederken Avrupa Merkez Bankası ilk sinyali verdi! Euro 3 gün sonra böyle olacak! 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!

Asgari ücret 20223'te ne kadar olmalı? Avrupa'ya göre asgari ücret ne durumda? 1 Ocak 2023 asgari ücrette son dakika...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 asgari ücretini belirlemek için Ankara'da toplandı. Türkiye'de asgari ücret ne kadar artırılmalı? Avrupa ülkelerine göre asgari ücret nasıl? İşte  1 Ocak 2023 asgari ücrette son dakika...

Euro 6 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Şimdiden hazır olun!

Euro, dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Haftanın son işlem günü güne yükselişle başlayan euronun 6 gün sonra nasıl olacağı belli oldu.Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Şimdiden hazır olun!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 7 gün sonra tam tamına böyle olacak! 1 euronuz bile varsa durmayın bakın

Euro son zamanlarda dolar ve Türk Lirası karşısında güçlenmeye devam ederken Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı. 1 euronuz bile varsa durmayın bakın, euro 7 gün sonra tam tamına böyle olacak...

Euro 8 gün sonra resmen böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Kıyıda kenarda 1 eurosu bile olanlar çabuk bakın!

Euro Türk Lirası ve dolar karşısında güçlenmeye devam ediyor. Yatırımcılar ise eronun ne kadar olacağını merak ediyor. Avrupa Merkez Bankası duyurdu. Euro 8 gün sonra resmen böyle olacak! Kıyıda kenarda 1 eurosu bile olanlar çabuk bakın...

Cebinde 1 euro bile olanlar hemen baksın! Euro 9 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası önceden açıkladı!

Euro/TL kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Euronun ne kadar olacağını araştıran yatırımcılar için Avrupa Merkez Bankası önceden açıkladı! Cebinde 1 euro olanlar hemen baksın. Euro 9 gün sonra böyle olacak...

Euro 10 gün sonra resmen böyle olacak! Cebinde sadece 1 eurosu bile olan acil bakın! Avrupa Merkez Bankası duyurdu!

Euro dolar karşısında bugün de yükselmeye devam ediyor. Euro dolar paritesi güne yüzde 0,17 yükselişle başladı ve 1,055'ten değerleniyor. Yatırımcılar ise euro yükselmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını araştırırken Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Euro 10 gün sonra resmen böyle olacak

avrupa göç Haberi

avrupa göç

OECD raporuna göre, 2012 yılında Almanya'ya çoğu Doğu Avrupa’dan gelen göçmen sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 38 artarak yaklaşık 400 bine ulaştı. En çok göçmen alan ülkeler sıralamasında ABD’den sonra Almanya ikinci sırayı aldı.


AB’nin bir diğer önemli ülkesi Fransa'ya ise 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 oranında artışla yaklaşık 272 bin göçmen geldi. Fransa, 2012 yılında özellikle Avrupa ülkelerinden göç aldı.


Mali krizle işsizlik oranı önemli ölçüde artan İtalya ve İspanya’ya gelen göçmen sayısı ise düşüş gösterdi. İspanya’ya 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 22, İtalya’ya ise yüzde 19 oranında daha az göçmen geldi. İngiltere’ye gelen göçmen sayısı da yine bir önceki yıla oranla yüzde 11 düşüş gösterdi.


Rapora göre, OECD ülkelerine 2012 yılında gelen göçmen sayısı...