28 / 04 / 2024

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.



AB’nin içten yanmadan çekilmesiyle birlikte gözler Türkiye’ye çevrilince ülke kilit pazar oldu. Avrupa’daki ciddi regülasyonların pazarı pasif hale getirdiğini söyleyen Citroen CEO’su Cobee, Türkiye’nin daha hızlı çözüldüğünü belirtti. Avrupa pandemiden sonra hızlı bir değişime girerken, alınan sert emisyon kararları otomotiv üreticilerini hızlı bir şekilde dönüşümünü hızlandırdı. Verilen sert cezalar 2025 yılında yürürlüğe girecek yeni standartlar, üreticilerin elektrikli araç satışlarını artırdı. Bu yüzden markalar ellerinden geldiği kadar içten yanmalı motorların satışını kısıyor.

Avrupa’da satılamayan modellerin bu yüzden ihracatına da önem verilirken, Türkiye’de içten yanmalı motor seçeneğinde kilit pazarlardan biri oldu. Citroen C4 X’in İspanya’da gerçekleştirilen lansmanında Karar gazetesinin sorularını yanıtlayan Citroen CEO’su Vincent Cobee ve Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Türkiye pazarı hakkında dikkat çeken mesajlar verdi. Cobee, Avrupa’da ciddi regülasyonlar olduğunu bu yüzden Avrupa pazarının biraz daha pasif olduğunu anlatarak C4 X ile Türkiye’nin birinci pazar olacağını belirtti.

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Birinci Pazar Türkiye oluyor!


Geri Dön