07 / 07 / 2024

avrupa şehirleri kent nüfusu

avrupa şehirleri kent nüfusu

BİRLEŞMİŞ Milletler’e (BM) göre, kent nüfusu yaklaşık 750 milyondan 4 milyara yükseldi. Avrupa’nın en büyük kenti ise İstanbul...

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

İstanbul’a dev kent ormanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" projesinin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. 

İstanbul'a dev kent ormanı kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" Kemerburgaz'da hayata geçiriliyor.

Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılıyor!

Türkiye'nin en büyük Kent Ormanı olarak planlanan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılış için gün sayıyor.

Besa Grup Avrupa'nın en büyük outletini yapacak!

Ankaralı Besa Grup, gayrimenkul, AVM işletmeciliği, enerji ve GSM operatörlüğü alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, Bodrum'da The BO Viera ve Ankara'da Kent İncek projelerini üretiyor. Şimdi de Avrupa'nın en büyük outletini kurmaya hazırlanıyor.

Er Yatırım, Orta ve Kuzey Avrupa'daki şehirleri radarına aldı!

Er Yatırım, "Orta ölçekli markalı şehir içi iş oteli" konseptinde özellikle Orta ve Kuzey Avrupa'daki şehirleri radarına aldı. Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, şirketin 2018 hedeflerini sıraladı. İşte detaylar...

Toya Kent Mecidiyeköy teslim tarihi!

Toya Yapı imzası taşıyan Kent Mecidiyeköy projesi İstanbul Avrupa Yakası Mecidiyeköy'de inşa ediliyor. İşte Toya Kent Mecidiyeköy teslim tarihi...

Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2017 Avrupa Raporu açıklanıyor!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2017 Avrupa Raporu ile gayrimenkul sektöründeki son gelişmeler belirlendi. Uluslararası yatırımcıların dünya genelinde ilgi gösterdiği şehirleri ve İstanbul'un bu şehirler arasındaki yerini belirleyen rapor, 30 Kasım'da basın toplantısı ile açıklanıyor.

Türkiye gökdelen sayısında Avrupa şampiyonu!

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.

Milyonerler Avrupa'dan taşınıyor!

Avrupa şehirlerinde yaşayan ve kişisel servetleri milyon doları aşan zenginler bu bölgelerden ayrılarak başka ülkelere taşınıyor. 2015 yılında dünyada en fazla sayıda milyoner göçünü Avrupa şehirleri verdi.

Beylikdüzü Kale Kent'te fiyatlar 280 bin TL'den başlıyor!

İstanbul Avrupa yakasında Beylikdüzü'nde hayata geçirilmekte olan ve ilk etabının Aralık ayında teslim edileceği Kale Kent projesinde 48 ay vade farksız taksit fırsatı devam ediyor.

avrupa şehirleri kent nüfusu Haberi

avrupa şehirleri kent nüfusu

BİRLEŞMİŞ Milletler’e (BM) göre, 1950’den bu yana, gezegenin kent nüfusu yaklaşık 750 milyondan 4 milyar civarına yükseldi. Bu, daha çok gelişmekte olan dünyadaki hızlı büyümeden kaynaklandı ki bugün dünyanın en kalabalık beş şehrinden dördü gelişmekte olan ülkelerde bulunuyor. Bunlar 25 milyonluk nüfusuyla Delhi, 23 milyon ile Şanghay, 21 milyon ile Mexico City ve Sao Paulo. Ancak dünyada nüfusun şehirlere kaydığı günümüzde artan nüfus kaçınılmaz olarak daha fazla kaynak tüketimi, hava kirliliği, enerji kaybı, trafik sıkışıklığı, atık sorununa neden oluyor. Daha akıllı binalara, enerji çözümlerine, altyapı, iletişim ve bilgi teknolojilerine duyulan gereksinim belirginleşiyor. Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sürdürülebilir Şehirler Programı Başkanı Patrick Avato, Türkiye’nin dünyanın en hızlı şehirleşen ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek,...