31 / 07 / 2024

Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesi

Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesi

Etiyopya Demiryolları İdaresi'nin açtığı 390 kilometrelik Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesini 1,7 milyar dolar teklifle Yapı Merkezi İnşaat kazandı

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını Yapı Merkezi inşa ediyor!

Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatı çöktü!

Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatında iş kazası yaşandı. Demiryolu inşaatında çalışan Ramazan Dağdelen Muş’a yakın bir bölgede açılan tüneli genişletmek için tünel alanına girdiği zaman yaşanan göçüğün altında kaldı.

Kadıköy Selamiçeşme üst geçidi yeniden inşa edilecek!

İstanbul Kadıköy'deki Selamiçeşme Demiryolu Altgeçidi için geri sayım başladı. 30 yıl önce yapılan Selamiçeşme üstgeçidi altgeçit olarak yeniden inşa edilecek.

Nata Holding, Türkmenistan'ı yeniden inşa edecek!

Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yapan Nata Holding, dümeni Orta Asya'ya Türkmenistan'a kırdı. Kazakistan, İran ve Türkmenistan'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını inşa eden şirket, yeni projelerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Çin, Bakü üzerinden Türkiye'ye demiryolu inşa edecek!

Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin, tarihi "İpek Yolu"nun restore edilmesini öngören yeni bir proje üzerinde çalıştığı bildirilirken Çin'in Azerbaycan'ın başkenti Bakü üzerinden Türkiye'ye uzanacak bir demiryolu da inşa edeceği de belirtiliyor.

Yapı Merkezi İnşaat, Etiyopya'ya demiryolu yapacak!

Etiyopya Demiryolları İdaresi'nin açtığı 390 kilometrelik Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesini 1,7 milyar dolar teklifle Yapı Merkezi İnşaat kazandı

Yapı Merkezi, Etiyopya’da 390 kilometrelik demiryolu inşa edecek!

Etiyopya Demiryolu İdaresi’nin açtığı ihaleyi 1.7 milyar dolarlık teklifle kazanan Yapı Merkezi, bu rakamla Türk inşaat firmalarının yurtdışında herhangi bir ortak olmadan tek başına kazandığı en büyük işlerden birine imza atacak.

şžişhane Sütlüce bağlantısına tünel yol inşa edilecek!

şžişhane-Sütlüce bağlantısındaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak için tünel yol inşa edilecek. Haliç kenarındaki mevcut yol, çift şeritli olacak...

Kristalşehir, yüksek teknoloji ile inşa edilecek!

Bugüne kadar 10 binden fazla konut inşa eden İhlas Holding, Beylikdüzü"nde 5 bin konutluk yaşam merkezi kuruyor. 155 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçecek olan Kristalşehir, 15 Ocak"ta satışa çıkacak.  

EFG Hermes, teknoloji kampında yeni merkez inşa etti!

Ortadoğu"nun yatırım banka ları arasında yer alan ve bölgede tahvil aracılığı, varlık yönetimi, konularında pazar lideri olan EFG Hermes, Kahire"de dünyanın tüm önde gelen markalarının yapılandığı œTeknoloji Kampında yeni bir genel merkez inşa etti

Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesi Haberi

Awash-Weldie demiryolu inşa ihalesi

Hat üzerinde 4 ana 6 ara istasyon binası, trafik kontrol merkezi, 15 trafo merkezi ve iki tamir bakım merkezi de inşa edilecek. Projenin 42 ayda tamamlanması planlanıyor. Araçların hızı saatte 120 kilometreye ulaşırken, hat üzerindeki sistem ve enerji temini, katener sistemi ve sinyalizasyon sistemi de sözleşme kapsamında yer alıyor.


Türkiye'den yaklaşık 900 milyon dolar tutarında mal ve hizmet ihracatı yapılacağını belirten Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar, "Projede yerel işgücünün yanı sıra 1.500 Türk görev yapacak." dedi. Projeye Türk Eximbank'ın da Etiyopya ülke kredisi kapsamında katkı sağlayacağı belirtilirken, finansmanla ilgili başka bilgiye yer...