29 / 04 / 2024

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.



İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Kudüs kentinden Mescid’i Aksa yakınlarına kadar ulaşacak bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için çalışmalara başladı.

İstiklal Gazetesi'nde yer alan habere göre; Arap Alternatif Planlama Merkezi (ACAP), söz konusu planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilan edilen acil durum döneminde hazırlandığını ve İsrail Demiryolu Altyapı Komitesi’nin 17 Mart’ta gerçekleşen oturumunda bu kararın açıklandığını ifade etti.

ACAP’a göre ilk proje, Kudüs’ün batısı ile Megaribe Kapısı bölgesi arasını bağlayıp Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşan bir yeraltı demiryolu hattı inşa edecek, ikinci olarak ise Kudüs’teki çeşitli mahallelerde yer üstünde bir demiryolu hattı yapımına başlayacak. 

ACAP, ön incelemelerinde yerin altında inşa edilecek tünelin, özellikle Eski Şehir,  Silvan ve Ebu Tor gibi Kudüs'ün doğusundaki Müslüman mahallelerine nüfuz edeceğine dikkat çekerek, planın bu mahalleler üzerinde birçok etkisi olacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklamasında ACAP, Mescid-i Aksa ve Silvan mahallesine ulaşacak bir yeraltı demiryolu hattı yapımı projesinin, Eski Şehir'in mahalleleri altında gerçekleştirilerek güvenlik ve istikrarını tehdit eden Tapınak Tüneli gibi gizlice yürütülen başka gizemli ve tehlikeli projeye katıldığını ifade etti.

Açıklamada, bu proje içinde önerilen tünel yolunun, geçtiğimiz yıl ülke altyapı projesi olarak onaylanan ve Yahudi turistlerin gelişini kolaylaştırma bahanesiyle Kudüs’ün batısını Mescid’i Aksa’ya bağlayacak teleferik hattının altında bulunacağı kaydedildi.

YIKIM VE TUTUKLAMALAR YOĞUNLAŞTI

İsrail, koronaviras salgını olması karşısında son iki gündür özellikle Kudüs ve El Halil'de yıkım ve tutuklamalarını hız verdi. Kamplara yapılan baskınlarda birçok Müslüman tutuklanırken. stratejik bölgelerdeki ev ve iş yerleri yıkıldı.

İsrail 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etti!


Geri Dön