16 / 05 / 2024

Kudüs tren projesi

Kudüs tren projesi

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi!

Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını açıkladı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında koronavirüs şüphesi!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında çalışan 300’e yakın işçi, koronavirüs şüphesiyle Hasanoğlan Fen Lisesi’nin yurtlarında karantinaya alındı…

Ürdün'den İsrail'in hızlı tren hattını Doğu Kudüs'e kadar uzatma kararına tepki!

Ürdün yönetimi, İsrail'in, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki hızlı tren hattını işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Belde'ye kadar uzatması kararına tepki gösterdi...

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

İngiltere’nin hızlı tren projesi 5 yıl gecikebilir!

İngiltere'de 2026 yılında hizmete açılması planlanan hızlı tren projesi HS2 projesinin ilk etabının tamamlanmasının 2031'i bulabileceğini söylendi.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinli aileye ait yapıları yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde Filistinli aileye ait olan bir ev ile depo İsrail güçleri tarafından yıkıldı

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail, Doğu Kudüs'e 23 bin konut inşa etmeyi planlıyor!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, gelecek beş yıl içinde işgal altındaki Doğu Kudüs'e 23 bin yeni konutun inşa edileceğini bildirdi. 

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini kendi elleriyle yıktırdı!

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Kudüs'te bir Filistinliye, Mescid-i Aksa'nın güney yakasında yer alan Silvan beldesindeki evini kendi elleriyle yıktırdı. 

Kudüs tren projesi Haberi

Kudüs tren projesi

İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Kudüs kentinden Mescid’i Aksa yakınlarına kadar ulaşacak bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için çalışmalara başladı.

İstiklal Gazetesi'nde yer alan habere göre; Arap Alternatif Planlama Merkezi (ACAP), söz konusu planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilan edilen acil durum döneminde hazırlandığını ve İsrail Demiryolu Altyapı Komitesi’nin 17 Mart’ta gerçekleşen oturumunda bu kararın açıklandığını ifade etti.

ACAP’a göre ilk proje, Kudüs’ün batısı ile Megaribe Kapısı bölgesi arasını bağlayıp Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşan bir yeraltı demiryolu hattı inşa edecek, ikinci olarak ise Kudüs’teki çeşitli mahallelerde yer üstünde bir demiryolu hattı yapımına başlayacak. 

ACAP, ön incelemelerinde yerin altında inşa edilecek tünelin, özellikle Eski Şehir,  Silvan ve Ebu Tor gibi Kudüs'ün doğusundaki Müslüman mahallelerine nüfuz edeceğine dikkat çekerek, planın bu mahalleler...